Regnig novembermorgon.

                              frostavallen-2008-10-19-026.jpg

Godmorgon!

Regnet strilar nerför mitt köksfönster. Jag dricker en kopp te för att vakna till liv. November är en månad de flesta tycker lite illa om men det gäller inte för mig. Jag kan gå ut i skogen med hundarna utan att tänka på koppeltvång. Snön har oftast ännu inte fallit som gör det svårt att ta sig fram i skog och mark. För att inte bli alltför äckligt positiv kan man ju även nämna nybadade hundar som blir skitiga som bökande grisar när man går ut. Igår luktade dom lavendel och idag är ordningen återställd. När det regnar är det inte bara marken som blir uppblött och mjuk. Även koskiten blir härligt geggig och extra mysig att rulla sig i.

                                        forlat-matte.jpg

Jag har inte en chans att stoppa dessa rullande livsnjutare. Ingen varningssignal alls. Selma är mästare på att slänga sig helt utan förvarning och både länge och väl gnida in alla dessa goda dofter i pälsen. Nåja, jag fick njuta en kväll av den goda lavendeldoften.

Jag bryr mig inte särskilt mycket om hur mina hundar ser ut. Ok, dom får så klart inte se ut så här när dom kommer in i huset men mina lurviga ser sällan ut som hundar redo för utställningsringen. Jag kammar och borstar dem mest för att det inte ska bli tovor och för att få bort lös päls så jag slipper få den på mattorna. Vilket jag får ändå. Ibland undrar jag över att dom inte är nakna med tanke på hur mina mattor ser ut för det mesta. Å andra sidan är det så jag har valt att leva. I vårt hus är hundar välkomna oavsett om det är dräglande mastiffer eller håriga dunbollar. Ju fler dom är desto mer trivs jag. Eftersom jag samtidigt är en person som vill ha lite ordning och rent omkring mig så får dammsugaren och svabben jobba titt som tätt. Vad gör det? Huvudsaken är att jag får omge mig av hundar och åter hundar.

Ha en underbar dag!

Kram

 

3 nov 2012

Comments powered by Disqus