Morgonstund

Godmorgon!

Vaknar av en nos två centimeter från min näsa. Nosen fnyser och det stänker så jag blir alldeles blöt i hela ansiktet. Alltså är det Selma. Ingen annan av mina hundar använder den taktiken. Hon håller en monolog som varar flera minuter och som stiger i intensitet så pass att jag förstår att hon nog menar allvar. I fotändan ligger Doris som har låst fast mina ben så jag inte kan varken vända mig eller stiga upp. Vanligtvis flyttar hon sig direkt men inte idag. Hon lyfter trött på huvudet när jag vrider mig som en ål för att komma loss, suckar och lägger sig ner igen. Jag provar andra hållet mest för att komma från den stänkande vattenspridaren och kör huvudet rakt in i ett virrvarr av päls. Alma. Hon bestämmer snabbt att jag behöver bli ren från stänket och påbörjar en mycket noggrann tvätt av mitt ansikte. Där ligger jag fastlåst och får morgontvätt innan jag ens stigit upp. Selma ger sig dock inte så lätt. Nu har hon trampat upp i sängen och ställt sig över min överkropp allt medan hon på sitt eget lilla vis viftar på hela kroppen. Det blir mycket rörelse i sängen kan jag tala om. Detta stör inte Doris ett dugg som lugnt snarkar vidare på mina ben. Alma tycker att matte behöver tvätta öronen också och sticker in sin lilla spetsiga tunga ändå in till trumhinnan. Jag har ingenting emot en lite stunds mys på morgonen med vovvarna men detta är allt utom mysigt. Jag ryter till som ett sårat lejon och får ett ordentligt tramp i magen av Selma. Alma studsar ner och Doris vaknar äntligen så jag får loss mina ben. Ok. Jag är vaken! Jag är uppe!

När vi kommer ut förstår jag varför Selma var så angelägen om att jag skulle stiga upp. Hon studsar iväg med toarullen under hakan. Det är bråttom. Magen krånglar. Hon hinner med flera ställen innan hon är färdig. Doris släpar sig runt och gör vad hon ska och Alma står kvar vid dörren för att säkert inte missa frukosten. Vi går in igen. Hundarna får sin frukost och går och lägger sig igen.

2012-12-06-074839.jpg

Jag sätter mig med min kopp te och tittar ut på det vackra vinterlandskapet. Det är mysigt. Jag mår lite bättre även om förkylningen gör sitt bästa för att jag inte ska göra det. Gårdagen var värre. Lektionen på kvällen var inte den bästa. Jag frös, nös och hostade mig igenom hela tillställningen men det blev ganska bra ändå. Vi sa adjö för denna gången och jag åkte hem och bäddade ner mig i soffan igen. Trots att det är torsdag kommer jag inte att göra så mycket idag. Torsdagen är vanligtvis den dag jag har mest att göra men det struntar jag i idag. Jag skjuter allt till morgondagen och funderar starkt på att ge igen på hundarna. Ja, det gör jag. Min tur att störa sömnen och kela sönder er. Se upp. Nu kommer jag.

2012-05-02-090046.jpg

Ha en underbar dag!

Kram

6 dec 2012

Comments powered by Disqus