Puh! Det var jobbigt!

Godmorgon!

Bildresultat för trasig dator

 

 

 

 

Där var paniken nära. Igen. Min dator har bestämt sig för att ge min hjärtbesvär genom att krångla. Inte starta. Eller genom att fastna lite då och då. Länge har jag varit på väg att köpa ny och nu är det nog dags. Det här är för stressande. Ska den starta idag eller inte? Efter många försök så kom den fram till att finnas kvar hos oss ännu en dag. Godmorgon kära låda.

Hur såg min tillvaro ut innan datorn. Innan man sa godmorgon till varandra genom facebook. Innan man visste mer än man egentligen behöver veta om alla ytliga eller nära vänners dagliga bestyr. Kommer knappt ihåg. Tiden innan mobiltelefonen. Innan datorn. Jag menar, man har ju varit med om detta. Många av oss. Det var trots allt inte så länge sen. Det funkade så klart.

Men visst har det blivit lättare. Allting. Sköta hundskolan utan mailkontakt och hemsida hade varit så mycket jobbigare. Hade krävt så mycket mer tid och jobb. Bara fördelar alltså. Information och inspiration hämtar jag mycket via internet.

Mitt bloggande t ex. Visst skrev jag innan jag började blogga också. Jag förde dagbok. Det har jag gjort sedan jag gifte mig. Från och till även innan. Idag är bloggen till stor del min dagbok. Att många faktiskt läser det är bara roligt. Att jag kanske håller igen på vissa saker är nog bra. Man behöver ju kanske inte öppna upp alla dörrar till allmänhetens beskådande men att jag är, ibland plågsamt, öppen är liksom så jag har bestämt mig för att vara. 

Att få skriva om hundar och hundträning är lika viktigt för mig som att andas. Så roligt. Det kanske inte alltid är så informativt. Jag menar vem lär sig något genom att läsa om när Doris driver mig till vansinne. Eller när jag är förbannad på någon jag mött som inte har hundvett. Förhoppningsvis smyger det in ett och annat som någon verkligen har någon nytta av. Eller så kan man garva lite med mig eller åt mig. Det bjuder jag på.

Allt detta kunde jag inte göra om jag inte hade dator och internet. Till detta behöver jag en dator. Som startar. Som samarbetar. Det är bara så jäkla jobbigt att köpa ny. För mig ser dom likadana ut allihop. Jag fattar väldigt lite, eller inget alls om prestanda och vad jag behöver. Inte orkar jag lära mig heller. Tur att jag har familjemedlemmar som kan göra allt detta till mig. Peter! Nu är det dags! Puss på dig!

Ha en underbar dag!

Kram

12 mar 2015

Comments powered by Disqus