Plötsligt händer det!

Godmorgon!

Är upp för att hämta lite luft. Attans vad denna förkylning kastade sig över mig. Halsont, feber och allmänt ont i hela jäkla kroppen. Ber om ursäkt för eventuella syftningsfel, stavfel och annat i dagens inlägg. Atjoooo!

Det hände något med fröken lagotto när hon gjorde sin först prao på Lottas Hundskola i torsdags. Det var som på reklamen för trisslotter. Plötsligt händer det!

Helt plötsligt är det helt ok att ta på sig selen. Man sticker inte så fort matte tar i kopplet. Lilla Gina har kommit på att världen utanför hemmet inte är så farlig i alla fall. Nu är det ångloksmodellen som gäller. Man kan inte komma fram fort nog! Skynda matte! Det finns massor av kul runt hörnet!

 

Så. Nu börjar det! Koppelträning! Jag misstänker att vi får ha massor av tålamod här. Det är viljornas kamp. För det mesta går liten tjej lös fortfarande. Jag tycker det är bästa sättet att träna valpen på att bli följsam. Inget snöre som man kan förlita sig på så på de trafikfria gångarna här hemma är det mest lösträning som gäller. Men. Koppelträning!

Det som prioriteras just nu är: koppel och att inte hoppa på oss. Något hon gör hela tiden. Lycklig som få. Med ett stort smile där inne i kryllorna. Underbara unge!Bilden har inget med texten att göra. Jag bara tycker hon är så söt när hon varit och köpt bullar till fikan. Älskade hund!

Tålamod är väl det vi tränar på mest just nu. Vårt! Gina är bara lycklig och det ska hon förbli. Det får ta så lång tid det tar. Huvudsaken att hon gör allting hon gör, tillåtet eller inte, med glädje. Under tiden står Doris vid sidan om och virrar lite på huvudet åt den knasiga valpen som invaderat hennes hem. Å andra sidan behöver hon inte leta efter något att bära i munnen som den retriever hon är. Gina ser till att det ligger grejor precis överallt. Leksaker....blommor från trädgården...gaffeln hon stal när jag öppnade diskmaskinen.....min pyjamas från stolen i sovrummet......mattan från badrummet......skorna i hallen, nej, visst nej, dom har matte satt upp på hatthyllan.

Vi tar det med ro. Precis som med koppelvägran så.....plötsligt händer det! :)

Ha en underbar dag!

Kram

13 sep 2015

Comments powered by Disqus