Plötsligt är det måndag.

Godmorgon!

Om man är lite trött efter helgen har man varit aktiv. Känner mig väldigt nöjd. På hundspråkskursen igår blev jag dock lite irriterad på mig själv. Två hanhundar, koppel, ägare sittande och alldeles för nära. Vad hände? Sammanlagt 140 kg hund så när rök ihop och hade det inte varit för att ägarna är grymt starka hade vi haft en situation som inte hade varit så kul. Hur dom fick iväg sina hundar på vars ett håll är en gåta än idag men det hände inget tack vare detta. Båda hundarna hade i och för sig varit lösa tillsammans en stund innan men det här vet jag ju. Jag får inte slappna av på detta vis. Fy på mig!

I övrigt var det en väldigt lugn kursstund. Det var en lögn så det small om det. Eftersom det endast var "järngänget" (som någon kallat dom) kunde i stort sett alla vara inne i inhängnaden på samma gång och dom fick umgås tills de stupade. Vilket två av dem inte gjorde. Till slut var de så trötta att de låg ner och lekte med en och annan paus när de låg och hämtade krafter. En löptik fick dock bara vara inne när hanhundarna vilade. Inga valpar här inte. Min tanke var att vi skulle komma till den punkt när de bara gick och nosade och umgicks i lugn och ro men se hundarna hade en annan åsikt. Vi leker tills det inte finns något gräs kvar alls. Jisses, vad de kunde fara omkring. Trots värmen. Men kul hade dom!

Vi åt jordgubbstårta, drack kaffe och skrattade i flera timmar. Ja, det var ovanligt mycket garvande igår. Dessa underbara människor. Så kul vi har. Vi lär oss massor av varandra och om varandra. Jag kan utan vidare ta ett steg tillbaka ibland. Det finns andra som kan prata lika mycket som jag. Dom utbyter erfarenheter och tipsar varandra om alla möjliga saker både om hundträning och annat.

När alla stoppat in sina hundar i bilarna och kört hem startade vi upp Bulla-Berta (vår motorcykel) och körde till Kristianstad och åt middag på en restaurang som serverar osedvanligt god mat. Färden dit var hur mysig som helst men hemresan kall som attan då temperaturen sjönk ganska rejält framåt kvällen. Vi avslutade denna sköna helg invirade i vars en filt i soffan och jag stoppade min lilla miss under dagen i paketet erfarenheter och var väldigt nöjd med resten av helgen.

Nu är det måndag igen och eftersom jag till och med hann städa igår har jag en hel dag bara för hundarna. Jaså, ni orkar inte. Nej, det förstår jag. Aktiv helg var det ja. Då tar vi en lugn måndag istället.

Ha en underbar dag!

Kram

10 jun 2013

Comments powered by Disqus