Planering

Godmorgon!

                                           120203-008.jpg

Den här helgen kommer att handla om mat i stor utsträckning. Fredagar är alltid mysmiddag på kvällen med maken. Lördagskvällen ska tillbringas med goda vänner som ska bjudas på, förhoppningsvis, god mat. Söndagens hundspråksdeltagare ska få en värmande soppa efter lektionen som faktiskt jag ska göra för en gång skull. Allt detta måste planeras. Det är kul.

Jag är inte den mest husliga personen på jorden men laga mat tycker jag är roligt. Städa är för det mesta också roligt så helt värdelös är jag inte som husmor. Pysslig är jag inte men praktisk. När jag sätter igång går det undan. Försök inte hjälpa mig i köket då blir det ett rapp på fingrarna. Där vill jag härja själv. Härja ska jag den här helgen som sagt och det ska bli jätteroligt.

Middagsbjudningen på lördagskvällen får mig att tänka på den gången vi bjudit hem halva släkten på riktigt fin bjudning. Ett infall från mig som jag lade ner väldig mycket möda på. Från handgjorda bjudningskort till beställda bordsdekorationer. Fyra rätters middag och olika vin till varje rätt. Jag lagade mat i en hel vecka innan och huset städades i alla hörn. Två dagar innan bjudningen när jag i stort sett tömt systembolaget på vin hade vi inbrott i huset. Förutom att tjuvarna skrämt livet ur mina stackars hundar som inte blev sig själv på flera dagar stal dom all vin och sprit i huset och dotterns motorcykel. Jag tappade helt fattningen och bjudningen blev inte alls som jag tänkt mig. Maten blev i och för sig bra i stort sett men det blev inte så perfekt som jag ville. Jag var fortfarande upprörd över att någon varit inne och rotat bland våra saker förutom att dom stulit en massa saker och var inte alls i balans på bjudningsdagen. De inkokta päronen till desserten blev överkokta och jag for omkring förvirrad och var inte alls den perfekta värdinna jag ville vara. Jag var länge ledsen för att allt jobb jag lagt ner inte betalade sig i stående ovationer över den perfekta middagsbjudningen.

Det behöver jag inte oroa mig för denna gången. Det behöver inte vara perfekt. Bara trevligt och det ska det bli. Det är hundmänniskor som kommer så jag behöver inte låsa in mina älsklingar för att dom inte ska pussa våra gäster.  Jag kan slappna av och behöver inte klä upp mig i balklänning. Hundfolk är bra middagsgäster. Dom bryr sig inte om dom måste fiska upp ett och annat hundhår i soppan.

Då trivs jag.

Ha en underbar dag!

Kram

23 nov 2012

Comments powered by Disqus