Pinsamt fruntimmer och hjälpsam snubbe.

Godmorgon!

Det här är lite pinsamt så du måste lova att inte berätta det för någon. Det pinsamma fruntimret är....jag. Jag brukar inte kalla mig själv, eller någon annan, för fruntimmer men i det här fallet är det inte mer än rätt. Jag är av åsikten att kvinnor behöver inte nödvändigtvis vara bättre än män på något eller vise versa. Kvinnor kan vara precis lika bra på det här med bilar som en man och jag är nog en av dem som vet vad de olika sakerna under huven åtminstone heter och hur de någorlunda fungerar. Det gamla skämtet om choken som användes till att hänga handväskan på stämmer inte in på mig. (jaja, jag vet att bilar inte har chokehantag längre!)

Över till det som orsakade pinsamheter igår. Bilen skulle få nya däck. Två. Fram. De där bak klarade en vinter till enligt någon. Inga namn nämnda. Här är jag helt dum i huvudet. Jag kan inte mäta mönsterdjup. Fattar inte hur jag ska göra för att få rätt cm. Så. Iväg till däckfirman som består av tre...män... så klart. Tar ut Doris ur bilen och skuttar iväg för en trevlig promenad. Har inte kommit så många meter förrän jag känner flåsandet i nacken och en hand på min axel.
"Det är ju för fan sommardäck du har. Då kan jag inte lägga på allväders fram."
"Nej, du min vän, säger jag lite nedlåtande utan att veta bättre. Det är allvädersdäck!" 
"Nopp! Det är det inte. Kom och titta!"

För att göra en lång historia kort så var det sommardäck. Enligt försäljaren som sålde bilen till oss för över ett år sedan var det allvädersdäck och ingen av oss har kollat detta. Det innebär att jag kört hela förra vintern med.....sommardäck. Pinsamt är bara förnamnet! Tänk vad som kunnat hända. Det var åtminstone bra sommardäck för jag har inte märkt att de inte var bra att köra med men ändå. Sommardäck! Förutom det sämre grepp sommardäck har på vintervägar så kunde jag fått 1200 kr i böter per däck om jag blivit stoppad. Nu fick jag köpa fyra nya däck istället för två och det var pengar jag gladerligen slängde upp. Det gjorde inte saken bättre att när jag skulle hämta bilen igen han tittade på mig som det dumma frumtimmer jag kände mig som och sa:
"Det skadar inte att pumpa däcken någon gång emellanåt också!"
Skammens rodnad brände på kinderna när jag körde därifrån.

Med risk för att det blir ett lite för långt inlägg idag så måste jag berätta om den goa gubben jag träffade på min promenad i byn medan jag väntade på bilen. 
En snubbe som pysslar med lite av varje på gatorna i byn. Han ser lite annorlunda ut. Stort vitt skägg, stora glasögon och knallgula arbetskläder. Doris blev skiträdd för honom och började skälla våldsamt när vi skulle passera honom intill en gräsmatta. Snubben ber mig stanna. Sätter sig ner på gräsmattan och uppmanar mig att göra detsamma. Där sitter vi och bryr oss inte ett dugg om Doris. Hon fick i sin egen takt komma fram till denna hjälpsamma snubbe medan vi pratade väder och vind. Efter en stund tystnade hon och satte sig ner. Snubben, med ansiktet vänt ifrån henne, håller ut sin hand och Doris sniffar försiktigt på den. Efter en liten stund fick han både pussar och kram. Av Doris. Inte mig! Jag kunde dock ha kramat honom för hans hjälpsamhet. Han gjorde verkligen allt rätt och det utan att veta ett enda dugg om hur han skulle göra. Varför Doris blev rädd för honom vet jag inte. Hon brukar vara hur stabil som helst men så bra det blev.

Ha en underbar dag!

Kram

 

 

 

 

25 okt 2013

Comments powered by Disqus