Personlighet.

Godmorgon!

Bildresultat för personlighet

Det är så kul att prata med hundägare. Speciellt när dom beskriver sina hundars personligheter. Ofta är det saker som bara dom ser. För att dom känner sina hundar. Ibland tror jag vi ser saker som inte finns för att vi så gärna vill att det ska vara så.

När vi får hem valpen, eller för den delen en vuxen hund, har åtminstone jag lite bråttom med att hitta saker som visar min nya familjemedlems personlighet. För mig är det viktigt för att jag ska få en relation med min hund. Personlighet finns redan från födseln. Om hunden kommer från en seriös uppfödare kan hon/han berätta om de olika valparnas små egenheter som visar sig de första åtta veckorna.

Gina har redan, tio veckor ung, visat många saker som gör att vi känner en tillhörighet med henne. En relation. Vi känner henne. Ställen hon tycker om att bli kelad på. När hon bara vill komma upp i knät och sitta. Hur hon använder tassarna när hon ska undersöka saker. Hur hon "kramar" armen på mig när jag lyfter upp henne. Hur viktigt det är för henne att komma upp och pussa mig på munnen. Favoritleksaker. Framför allt när man möter hennes blick och det finns något där. Det tar ett litet tag innan det är så. Nu har vi kontakt. Gina och jag.

Det är mycket kärlek i det här. Att man kan se alla Doris egenheter och kan hennes personlighet utan och innan efter sju år är en trygghet som det inte finns gränser för hur mycket kärlek det finns i detta.

Jag vet precis var jag har Doris. Vet precis vad hon ska göra innan hon gör det. Oftast. Hon kan fortfarande överraska mig tack och lov men hennes personlighet och egenheter dom kan vi och älskar nästan allihop. Att jag inte lyckats få bort hennes jaktlust är på något vis en del i detta.

Jag har inte fullständig lydnad på mina hundar. Ovanstående är anledningen.

Det är meningen med livet på många sätt och vis.

Ha en underbar dag!

Kram

 

21 aug 2015

Comments powered by Disqus