På kurs

Hos oss ska alla känna sig välkomna! Hela familjen. Barnen får gärna vara med och träna hunden. Dock får dom inte störa de andra deltagarna.
Vi älskar klickerträning men man är inte på något sätt tvungen att använda klicker för att gå kurs hos oss.

All träning sker utomhus.

Har du en hund av ”kamphundstyp” är du lika välkommen som alla andra. För dessa hundar är det viktigare än någonsin att träna med positiva metoder och därför blir vi glada när ni kommer till oss! Vi har inga fördomar mot några hundraser.

Vi arbetar endast med positiva metoder och vi förväntar oss att alla våra deltagare gör detsamma. Inga hårda tag får förekomma.

Vi använder oss av belöning i form av godis eller lek (med eller utan leksak) Obs! Inga pipleksaker! Vi vill alla ha lön när vi arbetar och hunden är inget undantag. Om vi inte belönar hunden sjunker motivationen snabbt och inlärningen blir lidande. På kurs, där störningen är större än hemma, måste dessutom belöningen vara mer åtråvärd och då duger inte det vanliga fodret. Köttbullar, kokt lever, skinka eller ost är bra förstärkning för att hunden ska vilja jobba för oss.

Halsband får inte vara av helstrypmodell. Vi rekommenderar sele eller vanligt halsband alternativt halvstryp.

Flexikoppel är inte tillåtet på grund av skaderisk för både hundar och människor.

Löptikar är välkomna på kurserna men meddela mig innan du kommer.

Din hund ska givetvis vara vaccinerad och försäkrad. Se över din försäkring då det är den som gäller om olyckan skulle vara framme. Jag vill se vaccinationsintyg på första lektionen.

 

Hur jobbar vi?

 

Vi jobbar med metoder som är rättvisa mot hunden. Här rycker man inte, skriker inte eller på något sätt orsakar hunden obehag i träningen. Om hunden ”bär sig åt” får man givetvis säga ifrån. Ett skarpt tonläge är oftast tillräckligt.

Vi jobbar med små grupper.  Ca 10 deltagare.

Vi ser noga till att hunden har förstått övningen innan vi ställer krav på att den ska utföra den.

Här tränar vi hunden för att bli en trevlig familjehund. Dock kan man absolut gå våra kurser för att förebereda hunden för tävlingslydnad.  

Man får inte släppa fram sin hund till andra hundar på kursen utan att först ha kollat att det är ok. Till oss kommer hundar som kanske är rädda och dom ska få slippa närkontakt med andra hundar innan dom är redo för det.

All träning sker på den nivå hunden är. Alla hundar är unika och lär sig olika fort. Har olika förutsättningar. Vi ger alla hundar den tid den behöver! Individuell träning!

Vi lägger mycket fokus på att glädjen ska vara med i träningen. Leken är viktig på våra kurser!

Hos oss ska det vara kul att träna hund!

Varmt välkommen!

2012-06-05-192901.jpg 2012-09-17-192154.jpg