Ovanligt agerande.

Godmorgon!

Jag har gjort något som jag är lite tveksamt till om jag borde eller inte borde göra. Jag har varnat för något som jag inte vet hur mycket sanning det ligger i saken. Jag brukar inte göra detta om jag inte har förstahandsuppgifter men här agerade jag utan att egentligen fundera så mycket mer än att OM det finns det minsta lilla sanning i saken så vill jag inte sitta och göra ingenting.

Då och då dyker det upp uppgifter om ditt och datt och inte så sällan visar det sig att det inte finns någon grund i det och man får aldrig reda på varför ryktet började. Nu är det dags igen. Glykoldoppat bröd som läggs ut i parkerna. Denna gången Rönneholmsparken i Malmö. Ganska fort dök det upp uppgifter om att en valp avlidit sedan den ätit av brödet och sedan en uppgift om att även en vuxen hund gått samma öde till mötes.

Det är här jag börjar tveka. Att någon vill våra hundar illa förvånar mig inte alls. Det har hänt förr. Inte bara hundar. Hästar i hagarna som blir uppsprättade är ett annat exempel. Härom året dog två golden sedan dom ätit förgiftad kattmat utlagt i en park. Om detta skrev Hundsport så där antar jag att sanningshalten var förhållandevis hög. 

Men. Två hundar ska nu ha avlidit av glykolbrödet och ingen reaktion från polis eller media. Hm. Då blir man lite misstänksam. Har någon spätt på för att visa allvaret i saken eller är hela saken en helt ogrundad ryktesspridning och i så fall varför? För att få hundägare att sluta rasta sina hundar i just den parken? Så skulle det kunna vara. Jag tycker nog ändå att jag vill varna. Jag vill inte ta risken att någon hund eller annat djur råkar illa ut och så har inte jag gjort något alls. Om det inte ligger någon sanningshalt i hela saken så dör ryktet snart ut och allt blir som vanligt igen. Till nästa gång.....

Ha en underbar dag!

Kram

30 nov 2013

Comments powered by Disqus