Orolig måndag.

Godmorgon!

Idag är ingen rolig morgon. Doris ledsna blick sa allt när jag vaknade och hon låg och tittade på mig. Det rinner var ur hålet i sidan på henne och det blir till att jaga en veterinär som kan titta på det direkt på morgonen. Det är jobbigt med bett. Fickor bildas och även om det inte ser så farligt ut på utsidan så kan det i fickorna som bildas på insidan vara betydligt värre.

Läste på facebook om två hundar som blivit attackerade igår av en annan hund som hoppat över staketet och där blev det tydligen både brutna ben och öppna sår. Jag blir så förbannad. Min hunds skador är inte så omfattande men illa nog. Olyckor kan hända. Absolut. Men oftast när en hund skadar en annan hund så här mycket har hunden som orsakat skadorna oftast visat tendenser innan. Då ska man banne mig hålla sin hund kopplad och se till att den inte kan skada andra hundar. Hundar kan absolut bli ovänner plötsligt och ryka ihop men såna här oprovocerade attacker ska inte behöva hända. Nu är jag hård men jag är så ledsen och förbannad över detta.

Ägaren till hunden som skadade Doris påstod att det inte hänt innan. Det har det visst! Mina hundar har råkat ut för henne förr. Man får inte blunda för att ens hund har de här tendenserna och "chansa" genom att inte se till att hunden är ordentligt instängd. I det här fallet var det en amstaff. Jag vet att det är världen goaste hundar men är avlade till att gå snabbt till attack i skarpt läge och det ska man fan i mig vara medveten om när man skaffar en hund av den kalibern. Lyssna nu alla "kamphundägare" innan ni går i taket för det jag skriver. Era hundar är helt underbara. För det mesta. Det är ett hundägarproblem. Jag upprepar. Hundägarproblem!! Dessa hundar måste ha en fostran av den "snälla" sorten. Är man hård mot dem i fostran så är det så den blir. Dom lär sig av sin ägare att ta fram den sidan som finns i aveln. Slår du en amstaff slår den tillbaka. I värsta fall inte bara mot ägaren utan även mot alla andra. Hundar som människor. Det har den ju lärt sig av sin ägare. Alltså ett hundägarproblem. Vi behöver inga "machohundar" och det behöver inte dessa hundar vara heller. Sociala, otroligt trevliga hundar som ibland behandlas fel med skador som Doris nu har som följd. Jag är så förbannad!

I värsta fall utvecklar nu Doris en aversion mot den här typen av hundar som hon tidigare lekt och haft hur roligt som helst med. Bara för att min jävla granne inte kan säkra sitt staket ordentligt. Det är så orättvist. Min Doris har alltid varit trygg med alla hundar. Det är aldrig något problem att släppa henne med hundar som vanligtvis har svårt för att umgås med hundar. Hon avväpnar alla och har ett underbart hundspråk. Är detta till viss del förstört nu? Ja, säg det. Igår kunde hon inte umgås med sin gode vän mastiffen Harry. Hon var rädd helt enkelt. Ok. Nu har hon ont men hon sa ifrån ordentligt. På ett sätt hon aldrig gjort förut. Jag blev så förfärligt ledsen när jag såg detta. Detta måste jag nu reparera så fort det bara går. Kalla mig inte pjoskig. Jag är ägare till en hund i Selma som inte kan umgås med någon hund på grund av just såna här händelser. Det får aldrig, aldrig hända med Doris. Aldrig!

Jag kommer som sagt att trycka veterinärsräkningen i ansiktet på min granne och jag kommer förmodligen att få lägga band på mig själv för att inte skicka honom till akuten. Fan. Fan. Fan.

Ha en underbar dag!

Kram

29 apr 2013

Comments powered by Disqus