Om oss.

Välkommen till den lilla personliga hundskolan som sätter hunden i centrum.
Jag som driver Lottas Hundskola heter Lotta Striberger är från Malmö som bott 25 år på landet mitt i Skåne och nu flyttat tillbaka till stan. De tre barnen är vuxna och utflyttade. Jag är klickerinstruktör i grunden. Till detta kan man lägga kortutbildningar, seminarie och föreläsningar. "Hundmänniskor" som betytt mycket för mig är Anders Hallgren, Eva Bodfält och icke minst Per Jensen som är etolog och studerar djurens beteende och flockliv.

Har sysslat med hundar hela mitt liv.  Arbetar enbart med positiva metoder men med regler som gör vardagen  trevlig med hundarna. Klickerträning? Absolut, men jag anser att det bästa redskapet är jag själv. Mitt kroppsspråk och min röst. Jag är mycket intesserad av hundens språk och vill låta hunden vara hund. Disciplin och "pli" är ord jag inte använder. Däremot måste vi lära hundarna att leva tillsammans med oss med våra regler. Dessa ska läras in på ett för hunden rättvist sätt. Att ta till hårda metoder strider helt mot hundens natur. Att kräva att hunden ska lyda innan vi lärt den vad vi vill att den ska kunna är orättvist. Allt ska läras in med tålamod, konsekvens och framför allt tid.  Det mesta jag kan har alla hundratals hundar som jag haft förmånen att träffa på mina kurser lärt mig. Mina egna hundar lär mig något varje dag.

 

 

Doris. 9 år gammal golden retriever. Följer med mig på jobbet för det mesta och hjälper mig hålla reda på övningarna. Skiljer väldigt noga på jobb och fritid. På jobbet är hon en klippa. En klok tik med integritet. Lär valparna på hundskolan hur man ska umgås. Det gör hon med stort tålamod.

 

 

Gina. Nytillskott på hundskolan sommaren 2015.  Nu två år gammal har hon visat sig vara en liten toka som behöver mer tid innan hon är fullärd instruktörshund. Vi jobbar på det. Hon är envis och med en räv bakom örat tar hon omvärlden med storm. Charmig och påhittig. Lättlärd men gör saker på sitt eget sätt. Sätter mattes kunskaper på prov varje dag.

 

img-0013.jpg

Jag heter Emma och figurerar som medhjälpare på en del av kurserna. Jag och Lotta lärde känna varandra 2009 och kom att bli goda vänner. Jag har en klickerinstruktörs utbildning i grunden och en hel del påbyggnads kurser. Jag har hjälpt Lotta på många kurser sen vi lärde känna varandra och jag trivs väldigt bra i den rollen. Om du känner att du behöver extra hjälp med din hund är jag där och guidar dig på vägen.

Mer om mig kan du läsa på min hemsida.