Olyckan har varit framme.

Godmorgon!

Jag har blivit rejält biten i högerhanden av en hund och det var inte en liten chihuahua precis. Nej, den här ställde till ganska stora skador även om det inte syns så mycket på utsidan och varför det hände är fortfarande ett stort frågetecken. Det gick blixtsnabbt och från klar himmel. Det är något av ett misslyckande när en hundtränare blir biten tycker jag för vi ska se tecknen men när man inte ens agerade med hunden och inga synliga signaler ges vet jag uppriktigt sagt inte vad jag gjorde fel. Jag tycker oerhört synd om ägaren som givetvis blev alldeles förtvivlad.

Själv fick jag tas om hand av snälla deltagare då blodet rann och jag blev svimfärdig av både smärta och chock. Det blev till att lägga sig på marken, avbryta lektionen och sedan ta sig till akuten. Där togs jag om hand av några av alla underbara människor som arbetar inom vården. Jag tänkte: lite vård, en spruta mot stelkramp eftersom jag behövde en sådan och kanske lite antibiotika och sedan hem till min säng. Men se dom hade helt andra idéer på akuten. Jag har nämligen ingen känsel i pekfingret och det är väldigt bra att ha om man t ex ska hålla en penna.

Det röntgades och gipsades och sen fick jag åka hem för ett par timmars sömn för att sedan vara på handkirurgen i Malmö tidigt på morgonen på fastande mage för eventuell operation av massakrerad sena. Det gick inte heller så bra. Svullnaden gjorde att man inte kunde bedöma där och då om det behövde opereras. Hem igen med gipsad hand och stränga order om vila med högläge på handen för att komma tillbaka på söndag morgon ännu en gång på fastande mage. Jag uppmanar alla mina vänner därute att hålla tummarna för att jag slipper opereras.

Läkaren verkade som om han känner mig för han har gjort gipset så det är helt möjligt att använda högerhanden. Det hade jag förmodligen gjort om jag kunnat. Nu är det helt omöjligt och minsta lilla sak blir till tårögdhet hur stor som helst. Om du är högerhänt bind den bakom ryggen och se hur lätt saker och ting är. Att bre en macka är mördande svårt och jag är väldigt gnällig just nu. Så här ska jag sitta till söndag vilket är mördande tråkigt. Det är mer synd om min käre man än mig. Han måste lyssna på mig. Jag klarar mig bara jag slipper operation för det kan ju ställa till det en del.

Jag blev så klart tvungen att ställa in söndagens lektionen men på måndag ska jag vara igång igen oavsett vad som händer på söndag. Det har jag bestämt.

Ha en underbar dag!

Kram

 

30 aug 2013

Comments powered by Disqus