Nyår.

Godmorgon!

 

Först vill jag varna alla för att uppdatera sitt Windows till 8.1 versionen. Arrrrgh! Min dator är helt knäpp sedan jag gjorde detta. Jag kommer inte in på min hemsida utan att försöka minst 10 gånger. Det går inte att spara lösenord och jag vet inte allt. Den är hur knäpp som helst. Vissa sidor kommer jag inte in på med Mozilla utan måste gå in via Chrome. Ja, herregud vad skulle jag gjort utan min käraste svärson. Det värsta är att mitt anmälningsformulär inte går att uppdatera till de nya kurserna så det arbetet fortsätter idag. Arrrrgh! igen!!!

Över till helt andra saker. Det har börjat trilla in mail och sms från förtvivlade hundägare som upptäckt nu att deras hundar är förskräckligt rädda för raketer och smällare. Det är lite sent att göra något som ger full effekt innan nyårsafton eftersom det redan har börjat smälla i stan. Det här skulle påbörjats långt tidigare. Nu kan man bara lindra det så gott man kan och försöka skydda hunden genom att, om man kan, köra utanför stan och rasta hunden. 

Man kan ge Valerina som är milt lugnande. Ett naturmedel som man kan ge men det ska man helst börja med några veckor innan det börjar smälla för att få full effekt. En tablett per 6 kg hund. Upp till 8 tabletter åt gången som är maxdosen. En gång om dagen. Visst hjälper det om man börjar ge det nu men man får inte full effekt som sagt. I god tid innan kan man även vänja hunden med att ha fetvadd i öronen som dämpar ljudet lite. 

Håll hunden inomhus. Drag ner rullgardinerna och sätt på musik på radion. Eller. Gör en mysig hörna i badrummet med en radio även där och ha hunden där medan det smäller som mest. 

Ta inte med hunden ut för att titta på raketerna även om hunden inte verkar rädd för smällandet! En olycklig färdväg på en raket kan förstöra hunden för livet. Håll hunden inomhus! Den har ingen glädje av att titta på raketerna!

När du rastar hunden se till att den är ordentligt kopplad och inte kan trassla sig ur kopplet. Den skräck hunden måste uppleva om den försvinner in i nyårsnatten medan det smäller runt öronen på dem är fruktansvärd. 

Det finns medel som veterinären kan skriva ut om det är alldeles kaos för hunden. Tänk bara på att dom ofta har sidoeffekter som kanske inte är så roliga. Prata med veterinären innan.

För övrigt gäller det att härda ut. Det är många som lider i dessa dagar för att ett antal människor ska skjuta upp tusenlappar i luften och skrämma skiten ur en massa djur. 

Hur länge ska det dröja innan vi får slut på detta vansinne???

Ha en trevlig nyårsafton förhoppningsvis utan att ni behöver sitta i badrummet med vovven som vi får göra med Selma när det smäller. Stackaren!  Vi håller oss hemma där det inte smäller någonting alls för det mesta.  

Ha en underbar dag!

Kram 

26 dec 2013

Comments powered by Disqus