Nya tag.

Godmorgon!

Gårdagen var definitivt en förlorad dag. Efter ca fem minuter på kurs fick jag lämna över till min eminenta medhjälpare och åka hem för att stoppa huvudet i kudden. Kräkfärdig av migrän. Det var igår det. Idag är en annan dag. En betydligt bättre dag. Nu tar vi nya tag men jag har bestämt mig för att ta det lite lugnt idag så vi kör inte så det ryker. Lugnt och sansat.

Ingen kan ha missat att jag har en löptik i huset. Det har förändrat stämningen en aning i hemmet. De två äldsta har emellanåt varit lite tjuriga på varandra. Inte så att det blivit bråk. Långt därifrån. Lite stelt kroppsspråk när man går förbi varandra om någon ligger så det blir lite trångt. Ett litet morr. Doris, som är den som löper, håller sig på avstånd när de andra två surar. Det är Alma, den äldsta, som är lite av en uppviglare. Först flörtar hon med Doris och inbjuder till lek för att sedan vända sig om och stelt gå därifrån morrande mot Selma som inte var inblandad överhuvudtaget. Eftersom jag vet vad som pågår bryr jag mig inte om det alls. När någon löper förändras dynamiken i flocken. Inget konstigt alls. Inget händer men jag fascineras av deras tydliga kroppsspråk.

Veckans planeringar för kurserna ligger färdiga. Två avslutningar på kortkurser denna veckan. Tiden går fort. En hel del anmälningar till nästa omgång finns redan. Jag hoppas mycket på min nya kurs jag lagt in. blandkurs Tror att den kan bli väldigt givande och rolig. Blandat vilt bland allt som hunden behöver och därför kallar jag den, lite fantasilöst, för blandkurs. Kom inte på något bättre men det talar om vad det är frågan om. Fokusövningar, aktivering, socialisering, hundpromenad i grupp, avslappning osv. En lektion för varje ämne så vi kan koncentrera oss på en sak i taget. De som går på kurs i Hörby får vänta tills maj. Finns inte plats i mars.

Jag har nog inte så mycket mer att orda om en morgon som den här. Lite trög i huvudet efter gårdagen. Det blir nog bättre efter frukostrundan när jag fått lite kaffe i mig.

Ha en underbar dag!

Kram

 

11 feb 2013

Comments powered by Disqus