Överfall!!

Godmorgon!

Man kanske inte ska, innan två kurslektioner, åka till Pildammsparken med hunden som ska agera som instruktörshund. Då är risken väldigt stor att man får en något passiv hund under kvällen. Doris gjorde inte många knop på lektionerna igår. Inte konstigt alls. En stund innan satt hon i parken omgiven av ca 30 ilskna gäss som hotade med replissarier om vi inte gick därifrån. I början försökte hon vara den kaxiga brud hon försöker lura alla att hon är, men snart övergick kaxigheten i oroliga blickar på matte som undrade om vi skulle komma levande därifrån egentligen. Dom är inte nådiga de där gässen. Om Doris lärde sig något av detta får vi väl se, troligen inte, men jag gjorde. Bråka inte med gässen i Pildammsparken!

Vi borstade av oss fjädrarna och lämnade platsen som hade varit perfekt för inspelning av Hitchcocks "Fåglarna". Eftersom alla andra som passerade dessa vildsinta fåglar verkade helt orädda var vi tvungna att spela coola vi också. Släntrade iväg lite nonchalant gjorde vi men det var med hjärtat i halsgropen och oroliga blickar bakåt: skulle dom knipa oss i baken eller värre.....? Det kändes nästan som om gässen tänkt sig en omvänd mårtensafton med oss på faten istället för dem. Hämnd!

Vi pustade ut vid bilen med en  lugnande klunk vatten och medan vi står där vem kommer smygande bakom häcken om inte huligangäng nummer två. Nu förstärkt med familjen Anka i släptåg. Ingen kommer någonsin att kunna övertyga mig om att inte de här hade onda avsikter. Från två håll kom dom. Väsande och stelbenta. Ovanför våra huvud seglade fiskmåsarna som gamar väntande på att gässen skulle göra sitt och lämna resterna åt dem. Kråkorna gick omkring som svarta begravningsentreprenörer och låtsades äta brödsmulor medan de måttade vår längd med ögonen. Redo att göra sitt jobb.

Vi flydde in i bilen och körde därifrån med tjutande däck och svetten lackande i pannan. Bakom oss gick gängen till attack med full styrka. Vi kom undan med livet i behåll. Va? Överdriver jag? Förstår inte vad du menar?

Ha en underbar dag!

Kram

26 jun 2013

Comments powered by Disqus