Nu drar vi!

Nu drar vi iväg ett par dagar. Vart? Som vanligt ingen aning. Förhoppningsvis har vi inget internet där så det blir ingen blogg imorgon.

Idag fastnar mina tankar på gårdagens kurs. Jag planerar innan och sen blir det något helt annat. I mina tankar skulle vi göra många hundmöten eftersom jag vet att det bor väldigt många med hund i området. Inte blev det några hundmöte inte. Några ynka hundar hittade vi men eftersom vädret var superfint var det många människor ute och promenerade. Barnvagnar, rollerblades, barn, cyklar och så vidare. Mycket för hundarna. Dessutom är gruppen stor så det är många hundar runt omkring på promenaden. När vi slog oss ner på filtarna var det en samling trötta vovvar som lade sig så fint ner på sina filtar. Jag hoppas innerligt att jag nått fram till mina deltagare om hur bra detta är för hundarna. Det kan tyckas att vi inte gör så mycket men med tanke på hur trötta hundarna blir så jobbar dom väldigt mycket under våra promenader. Det var inte mycket dom orkade jobba där på torget emellan avslappningen på filten. Ett dopp i fontänen var vad Doris pallade och hon är väldigt van vid detta.

När vi kom hem stod husse i dörrhålet redo för en långrunda i skymningen och då piggnade hon till igen min lilla stumpa. En full dag för hennes del med andra ord. En sak som värmde mitt hjärta igår var att hon inte reagerade på en enda hund vi mötte. Hon kändes avslappnad och som vanligt igen. Jag vågar kanske hoppas att sviterna från attacken är borta. Hon känns som vanligt igen. Trygg och säker. Jag slappnade av även jag. Hade det inte varit för de där förbaskade ankorna som ständigt kommer i vår väg hade vi haft en perfekt promenad. Ankor och gäss är till för att jagas enligt Doris. Det kommer jag nog aldrig att få henne att sluta med.

Alla hundarna skötte sig så fint på lektionen. Jag var så nöjd när jag körde hem. Extra stolt över vissa hundar som kommit så långt tack vare ägare som lägger ner så mycket jobb på att få trygga hundar när dom inte är det från början. Du vet vem du är. :)

Nu ska jag packa husvagn och inte glömma någonting. Det kommer jag förmodligen att göra men vad gör väl det. Sol och värme är det enda vi behöver. Resten fixar sig.

7 jun 2013