Avslut.

Godmorgon!

Börjar dagen med att säga upp all kontakt med en person som dessutom är ett syskon. Den dörr som stod på glänt är helt stängd från och med nu. Dagens blogg är väldigt personlig men det är nödvändigt att jag får detta ur mig. För min mentala hälsas skull. Jag har det senaste dygnet gått igenom många sinnesstämningar. Alla har drabbat min familj som var på besök. Det är fan inte rättvist. Detta har pågått i nästan tio är nu. Tio år av mitt liv. Mitt liv. Det måste få ett slut!

Jag har inte mer ansvar än någon annan och ändå ställs det krav hela tiden..på mig...alltid mig! Saker som inte är mitt ansvar. Inte mer än någon annan. De som bor tillräckligt nära lyser med sin frånvaro och det ställs inga krav på dem. Varför? Sms med meddelande som är så elaka och orimliga. Har du någon gång tänkt på hur det drabbar mottagaren? Eller är det så illa att det är det som är meningen?

Det är lätt att ställa krav på andra. Gör det. Köp det. Varför är inte det gjort? Varför inte göra det själv? Jag behöver inte sms i form av "nu har jag bytt lampan som var sönder eftersom det inte var gjort!!" Som om man gjort mig en tjänst! Samtidigt som man ger en knäpp för att jag inte gjort det innan. Det var en jävla lampa. Inte ett stordåd. Att skicka meddelande om sjukdomar som ska behandlas till mig är ganska verkningslöst. Jag är inte läkare. Inte sist jag kollade. Ring de som kan göra något åt det. Jag kan inte bota, inte föryngra eller tvinga en gammal människa till saker hon inte vill göra. Vill inte heller. Ge inte mig skulden för att saker och ting är som de är. Det är inte mitt fel!

Mitt i den här stormen sitter en gammal människa som har förlikat sig med sin situation. Låt henne vara ifred. Låt mig vara ifred. Det är som det är. Inget vi kan göra något åt. Varför ägna hennes sista tid i livet åt det här? Ibland är jag tacksam för att hon är så glömsk som hon är. Tre av hennes fyra barn kan inte vara i samma rum. Det har hon glömt. Tack och lov.

Ha en underbar dag!

Kram

1 apr 2013

Comments powered by Disqus