Nu är det bestämt.

Godmorgon!

Tack vare det perfekta jobbet jag har är det lätt för mig att studera olika hundar och lära mig de olika egenskaper alla dessa rena- och blandraser har. Eftersom jag bestämt mig för en renrasig hund för att vara så säker man kan vara på att få de rätta egenskaperna som jag vill ha så går jag säkert miste om en och annan underbar blandis men det kan inte hjälpas.

Under lång tid vad jag så säker på att det var en welsh springer jag skulle ha men olika omständigheter gjorde att jag fick skjuta på införskaffandet av valp. Vi behöver inte gå in på detta en gång till men det kanske var bra. Mycket funderande och mycket studerande har jag ägnat mig åt sedan dess. Mina kära deltagare vet inte om det men oj som jag har studerat de hundar som ingått i det spektra av hundraser jag kan tänka mig.

Nu har vi en vinnare! En som både mannen och jag är helt överens om. Det är viktigt. Hunden ska ju inte enbart vara ett arbetsredskap för mig så klart. Det är en familjemedlem vi skaffar! Det finns ett flera hundar som hjälpt mig att börja älska denna ras. Dom som står främst i ledet heter Fransson och Rufsen. Nu är det några som vet vad jag talar om.

Bildresultat för lagotto

Vad är detta för en krullig sak då? En lagotto romagnolo! I precis dom färger som vi ser på bilden ska det vara. En lagotto ska vara foglig, lättsam, entusiastisk, lättlärd och mycket tillgiven sin ägare. Jaktinstinkten har man jobbat bort så gott det går. Visst låter det perfekt för mig! Man kan aldrig veta säkert men förutsättningarna är så goda som dom kan bli tror jag.

Genast vi bestämt oss började jag sätta upp saker som ska stämma in inför införskaffandet av vår nya familjemedlem. Tidpunkt. När passar det mig bäst att få hem en valp? Uppfödare ska hittas som är bra. Inte minst viktigt. Jag är beredda att köra långt för att det ska bli så bra som möjligt. Är jag redo nu eller ska jag vänta?

"Eller så kan vi bara göra det och anpassa oss därefter!" sa min man. När det dyker upp en kull med de rätta färgerna. Det är inte det viktigaste så klart men visst är den otroligt söt!

Så. Det blir valp. När vet jag inte men det blir en valp. Jag har bestämt mig och nu finns det ingen återvändo. Det har hjärtat bestämt.

När vi hittar en bra uppfödare. Vänta på en kull. Förbereda oss. Det kan gå snabbt och det kan ta tid. Men det ska bli av. Nu har jag bestämt mig. Jag tror kanske att det är precis vad jag och Doris behöver. Lite liv i huset.

Ha en underbar dag!

Kram

10 maj 2015

Comments powered by Disqus