Nu är den här.

Godmorgon!

Bildresultat för sol

Solen. Värmen. Är alla nöjda nu? Själv ägnar jag stora delar av dagen med att leta skugga och svalka. Är inte så förtjust i denna hetta. Det går inte att sova på nätterna och på dagarna orkar man inte göra någonting på grund av värmen. Hunden ligger som en död sill i trädgården och kisar bara men ena ögat när jag föreslår en aktivitet. Nix. Jag orkar inte säger hon.

Nej, jag klagar inte även om det låter så. Jag unnar alla som vill ligga och steka sig gyllenbruna (eller knallröda) detta. Jag gör dem inte sällskap. Stranden är inget för mig. Sand mellan tårna och sandaler av plast. Glass som smälter över fingrarna. Det är helt omöjligt att ligga bekvämt på den där filten som man slänger ut i sanden. Vattnet är fullt av saker som jag inte vill sätta fötterna i. Jag är och har alltid varit rädd för vad som finns under. Det jag inte kan se. Mörka insjöar skulle jag aldrig sätta min fot i. Never!

Sätt mig på en motorcykel däremot så är jag med. Susa fram på vägarna på den stora svarta som brummar så skönt det är min bild av sommar. Fartvinden svalkar alldeles lagom. Friheten man känner där på cykeln är betydligt mysigare för mig än att dela en sandstrand med barn som stänker sand på en när dom springer förbi.

Min sommaraktivetet kräver inte att det är sol och varmt så det snurrar. Det räcker med att det inte är kallt och regnar. Vem tror du kommer att få flest dagar man tycker är perfekta i sommar?

Idag däremot är det städdag och förberedelser inför morgondagens middagsbjudning. Det är helt ok det också.

Ha en underbar dag!

Kram

 

3 jul 2015

Comments powered by Disqus