Nja, kanske inte för mig.

Godmorgon!

Emporia. Det började ju bra. Med min höjdskräck skulle jag först åka upp i ett parkeringshus som fick mig att luta mig så mycket över till höger sida att mannen fick svårt att manövrera bilen med mig i knät.  Varje våning vi passerade skröt om hur många platser som var lediga men vi hamnade trots detta högst upp. På taket. I fria luften. Vad är det för mening att köra upp i ett parkeringshus om jag ändå ska parkera bilen ute. Fnys! Nåja, nu var vi framme och sen fortsatte det. Hissarna var så klart av den sort där man ser precis vad som händer runt om. Nej du, vi tar rulltrapporna. Lite bättre.

Ok, nu var vi på plats. Nu skulle det shoppas. Vi upptäckte ganska snabbt att det var fler som tänkte ägna sig åt denna syssla idag. Eller? Gångarna var proppfulla av folk men i affärerna var det lagom glest. Alla hade tydligen bestämt sig för att springa i gångarna denna dag. Bra. Nu började det första som var förvirrande. Långa rulltrappor och korta rulltrappor. Men, där missade vi en våning för att vi stod på fel rulltrappa. Tillbaks igen. Vi försökte verkligen med att vi skulle se allt. Jag lovar! Vi lyckades inte kan jag säga. Redan efter fem minuter insåg jag att jag, som inte är så bra på det här, inte skulle orka! Jag orkade inte gå in i alla affärer som jag inte kände igen namnet på och de var många! Naturkompaniet och likande affärer lyste med sin frånvaro och djuraffärer likaså. Vad ska man där och göra då?
Möjligen missade jag dem bara. Högst troligt.

Illum. Nej, nu blir jag besviken. En av anledningarna att det är roligt att åka till Köpenhamn är just att gå på Illum. Det vill jag inte göra på Emporia. Lite uppvägt blev det när det faktiskt stod en danska i kassan. Alltid något men inte bra ändå. Ta inte ifrån mig nöjet att åka till Köpenhamn.

Där. En affär jag kände igen. New Yorker där jag numera köper alla mina icke-hundrelaterade kläder. In och härja. Jodå, hittade två par jeans på rea och även en snygg tröja. Medan jag stod i kön kastade mannen ett par skjortor i famnen på mig som han hittat. Nu kunde vi stoltsera med en kasse i alla fall. Hemtex känner man också igen och där inköptes nya lakan (som jag sovit gott på i natt) och även ett par nya kuddar till soffan. De gamla är lite lappade efter Doris något omilda behandling. Nu såg vi ut som proffsshoppare ska jag säga. Händerna fulla och jag dödstrött, hungrig och framför allt röksugen. Inte vågade jag lämna mannen för att leta mig ut för att röka. Jag hade aldrig hittat honom igen och förmodligen fortfarande irrat runt bland rulltrapporna.

Nu skulle vi ta oss ut och tillbaka till bilen. Jag kan lugnt säga att utan min trygga man hade jag snabbt hamnat i panikläge. Allting var så förvirrande och jag tyckte hela tiden att vi redan varit där när vi åkte hit och dit med rulltrapporna. Sammanfattningsvis kan man säga att jag åkte en massa rulltrappor igår med ett och annat instick i en av affärerna. Vi har förmodligen bara sett en tredjedel av detta gigantiska affärscentrum. Får se om jag återvänder för att se resten. Tveksamt.

Ingen orkade laga mat efter detta så med en kebab under armen åkte vi hem och kastade oss i soffan. Helt slut. Jag blir nog aldrig en proffsshoppare på Emporia. Mitt lokalsinne är alldeles för dåligt för det. Dessutom såg jag inte röken av de viktigaste affärerna. Hundshoparna. Nej, det får nog vara för min del. Jag strosar mycket hellre på gågatan i stan där jag inte riskerar att gå vilse när jag ska ta ett bloss och Illum lyser med sin frånvaro. Det åker jag till Köpenhamn för där jag kan sitta på Ströget och dricka en öl och äta en röd pölsa. Utan att åka rulltrappor. I lugn och ro.

Ha en underbar dag!

Kram

28 dec 2012

Comments powered by Disqus