Nerver och harmoni.

Godmorgon!

Motsägelsefullt eller hur? Nerver och harmoni. Man brukar inte tala om harmoni när det är nervositet inblandad. Jag är inte nervös men jag har inför varje kursstart lite fladder i magen. Fladder av förväntan. Det är lite rörelse i magtrakten idag. Jag har totalt tre platser kvar på kurserna. Totalt. Fantastiskt! Resten av vecka ska ägnas åt att planera lektionerna för första veckan. Spännande och roligt arbete. Lite nytänk. Lite bevarande av saker som funkar. Varför ändra på ett vinnande koncept men vara försiktig så man inte fastnar i gamla hjulspår. Jag är så taggad så jag skulle kunna skutta iväg redan nu. Med fladder i magen.

Harmoni då? Jo, det har plötsligt blivit harmoni mellan hundarna här i huset. Vår hotellgäst Harry "mr Big" Mastiff har fattat att Doris inte är intresserad av hans uppvaktning. Igår gav jag mig f...n på att detta skulle lösas. Vad gillar Harry mer än töser? En bit knäckebröd tydligen. Laddad med två knäckebrödsskivor släppte jag lös alla tre i trädgården. Bära eller brista. Harry gjorde en rusning som en galen tjur hade blivit avundsjuk på och jag stack in en liten bit knäckebröd i munnen på honom i flykten. Jodå, han kom helt av sig och tvärstannade. Aha, jag hade hittat vad vi kunde jobba med. Doris stod en bit bort och såg mest orolig ut.

Hon kunde dock slappna av för Harry hade fått en annan kärlek i de hängande ögonlocken: Mig! Med mitt knäckebröd. Alltså var det inte värre än att vi kunde jobba med detta nu. Varje gång han gjorde en antydan till att spänna upp sig för att fjädra sig för tösen så stoppade jag in en bit knäckebröd. Två skivor hårt bröd var vad som krävdes och en fotbollsmatch med mig och töserna sen var Harry slut som hund och Doris fick vara ifred. Så fortsatte det sen när vi kom in och nu har vi total harmoni. Skönt! Tänk vad lite knäckebröd och en envis hundtränare kan åstadkomma. Hihi!

Vem som vann fotbollsmatchen? Ja, inte Harry i alla fall. Det var inte många bollar han hann ifatt innan Doris "vesslan" Striberger snott till sig lädertrasan. Men kul hade vi!

Ha en underbar dag!

Kram

9 jan 2014

Comments powered by Disqus