Nej, inte idag.

Godmorgon!

Nej, idag blir det inget hundnördigt sagt på denna blogg. Inte så mycket annat heller. En som tror att vi är de bästa vänner och allt som oftast ska ha sällskap av varandra envisas trots att jag klart och tydligt sagt ifrån om att jag inte är intresserad av dess sällskap. Hans namn? Mr Huvudvärk. Han, för jag har bestämt att det är en han, knackar på dörren lite väl ofta. Emellanåt vill han festa ordentligt och då bjuder han in Mrs Migrän. Hon är inte nådig när hon festar! Hon tar med sig både fyrverkerier och bongotrummor och använder mitt huvud som trumskinn. Måtte hon hålla sig borta idag!

Jag skämtar lite här men egentligen är det verkligen inget att skämta om. Att lida av migrän är inte roligt. Man vet aldrig när den slår till och på bara en liten stund går man från helt ok till en fullständigt handikappad person. Man kan drabbas olika hårt och jag tillhör tack och lov de som inte har anfall så ofta men när det slår till och om jag inte hinner dra in medicin via mitt nässpray ligger jag som en grönsak med förlorad syn, blixt och dunder och i värsta fall kräkningar. Vid vanlig huvudvärk kan man fortfarande funka men med migrän är det helt omöjligt. Åtminstone för mig. Jag får nämligen tunnelseende och kan knappt orientera mig ens hemma.

En annan sak som är jobbig med migrän är misstron bland många. Det syns ju inte. Sjukdomar som inte syns möts ofta av kommentarer såsom "hon säger att hon har migrän men jag vet inte jag". Nej, just det. Du vet inte. Nu tror jag inte att man kan missa när jag har ett anfall. Jag kräks på dem om dom står i vägen. Jag blir dessutom ofta på väldigt dåligt humör dagen innan. Idag känner jag mig lite skakig så vi får väl se vad det blir av denna dag.

Jag ska ju jobba. Två lektioner. Jag drar i mig lite medicin och hoppas på det bästa.

Ha en underbar dag

Kram

10 feb 2013

Comments powered by Disqus