När det landar...i en tango.


Godmorgon!

Gårdagen blev inte riktigt så slö och slapp som jag hade hoppats. Vissa saker går inte att hoppa över. Måste göras men när jag gjort det allra nödvändigaste ägnade jag resten av dagen till inomhusaktivering med hundarna. Jag inbillar mig att jag mår bästa av att hålla mig indoors tills jag blir frisk i den mån det går.

Sagt och gjort. Först ut ett försök med något vi tragglat med, Doris och jag, hur länge som helst nu. Ganska enkel övning men hon verkar ha svårt för det: Gå in mellan benen på mig och sedan följa hur jag än rör mig. Locka in att stå mellan benen. Inga problem. Röra sig framåt. Hyfsat. Röra mig bakåt. Tvärstopp! Tydligen har hon behövt sova länge på detta för igår landade det verkligen. Visst matte, sa hon. Inga problem och sen dansade vi runt i rummet. Vem som var den förande vill jag dock låta vara osagt. :)

Jag gillar inte att dansa. Undviker alla tillställningar där det finns en risk att jag blir tvingad att göra detta. Finns det en bar hänger jag där med de grabbar som har samma inställning som jag. Jo, det är oftast grabbar. Åtminstone var det så på den tiden jag rörde mig i utelivet. Privata tillställningar med dans är ett elände. Man sitter och snackar och har trevligt och plötsligt försvinner den man garvade med upp och hoppar omkring. Nej, det är ingenting för mig. Däremot dansar jag mer än gärna med mina vovvar. Vi har skitroligt. Den som gör detta allra bäst är Selma. Följsam som få. Hur jag än rör mig är hon så nära, så nära.

Det finns så mycket man kan göra för att aktivera sina hundar inomhus. Öppna plastskåpet och inventera. Lär hunden att stapla plastburkar i varandra av olika storlekar. Svårt för hunden och kräver stor koncentration. Varför inte lära hunden att öppna skåpet och plocka ut burkarna också. Sätt ett snöre i handtaget. 

Fantasin sätter gränserna. Gott godis. En klicker. Tålamod. Gott humör. En glad arbetsvillig hund. Det är allt som behövs.

Får jag dansa med mina hundar kan t o m jag tänka mig att ägna mig åt denna lustiga form av umgänge. Sen finns det som sagt så mycket annat man kan göra och ha minst lika roligt. Med hunden så klart.

Nu ska jag och Doris dansa tango. Jag med en ros i munnen. Doris ska få doppa mig i golvet med tassen om min rygg. Eldigt ska vi kliva omkring i huset till spanska toner och kastanjetter. Vid sidan kommer de andra två att stå och taktfast hålla takten med tassarna. Sätt den bilden i huvudet och få morgonens garv.

Ha en underbar dag!

Kram

7 dec 2012

Comments powered by Disqus