När allting faller på plats.

Godmorgon!

Alla som uppnått vuxen ålder vet att livet är lite av en berg- och dalbana. Det går upp och det går ner. Emellanåt är havet lite lugnare men sällan eller aldrig händelselöst. Jag trodde att det skulle bli lite mer som en stilla flytande å ju äldre jag blev men det visade sig att även om det vore så är jag inte den typen av människa som sätter mig tillrätta och flyter med. Jag är alldeles för orolig över saker och ting för att göra det.

Jag har lärt mig med åren att njuta av när saker och ting är bra men bakom mitt öra sitter det en liten djävul som påminner mig om att det snart kommer att hända något som gör mig orolig och kanske till och med förtvivlad igen. Eller bara nervös och ledsen. Alltid beredd på det som ska gå åt helvete helt enkelt.

Det senaste året har varit en resa för mig. Saker och ting har varit oroliga, osäkra och har många gånger försatt mig i förtvivlat läge. Jag har hela tiden haft lite ont i magen. Var det här det som skulle stjälpa skutan och ge mig livets kallsup? Vi chansade och höll tummarna för att det inte skulle bli så.

Nu undrar säkert mina kära bloggläsare vad det här handlar om och kanske är det inte snällt att säga att jag inte kommer att avslöja några detaljer här på bloggen. Det spelar egentligen ingen roll.

Det handlar om ett par saker. Ett: Ta inte ut förtvivlan i förskott. Då får du bara uppleva den två gånger. Två: Allting ordnar sig till slut. Kanske inte på det sätt man tänkt sig men ordnar sig på ett eller annat sätt gör det. För det mesta. När jag tänker tillbaka så är det långt ifrån första gången jag haft anledning att oroa mig och undra om jag ska ramla över kanten den här gången och det har ordnat sig. Alltid.

För några veckor sedan satt vi och undrade hur detta skulle gå. Idag har allting fallit på plats. Vissa saker lite plötsligt och andra har varit segt men nu är vi där.

När allting faller på plats. Nu korkar vi upp champagnen. Jag faller utanför min karaktär och njuter hejdlöst och lyssnar inte ett enda dugg på den där djävulen bakom örat som försöker få mig att tro att det ska gå åt helvete igen. Inte denna gången.

När allting faller på plats!

Ha en underbar dag!

Kram

9 jan 2015

Comments powered by Disqus