Mysig tid.

Godmorgon!

När hunden funkar. Det är en mysig tid. Lika roligt som det är att fostra och lära känna liten valp lika mysigt är det att ha en hund som bara funkar. Jag njuter av våra rutiner. Mina och Doris. Det faktum att vi gör saker utan att behöva säga något. Det är skönt att ha en hund som man förstår. Man vet hur hon funkar och vad hon gör i olika situationer. Vi kan varandra. När hon kommer och lägger sitt huvud i mitt knä. Inte för att hon egentligen vill något särskilt. Hon vill bara ha lite närhet. Jag vet hur hon vill ha det. Inga kramar. Det gillar hon inte. Ett litet kli bakom knoppen i nacken. Hon får bestämma. Det kan jag låta henne göra för vi vet var vi har varandra.

Det är egentligen nu jag njuter av att vara hundägare. Med hunden som funkar. Jag gillar det faktum att Doris kommer och buffar på mig om jag missat någon av våra rutiner. Inte för att hon är påstridig för det är hon verkligen inte. Hon är så diskret så. En suck. En liten buff. Hur hon "steppar" när vi stiger av bilen och hon upptäcker att hon är i närheten av ett hav. Nosen lyfts och hon fnyser lite. Då får hon bråttom. Eftersom hon inte drar så steppar hon istället. Otåligt men ändå med respekt för vad hon får och inte får göra. Vi kan varandra.

Bildresultat för glad hund animerad

Kanske är det dags att skaka om oss lite. Doris, husse och mig. En valp kommer förmodligen ställa våra rutiner fullständigt på ända. Det kan nog vara nyttigt för oss. Ge lite nytt liv i huset.

Jag ska dock göra vad jag kan för att låta Doris ha sina rutiner. Vi ska inte ändra på allt. Vi ska försöka behålla vår mysiga tid tillsammans trots att det kommer ett yrväder in i huset.

Det är svårt att vänta. Men det är bra. Inte ha bråttom men det är nästan så man önskar att sommaren ska gå fort. Vi har ju bestämt att det passar bättre till hösten. Tänk om vi inte hittar någon lagottovalp som är klar till hösten så jag får vänta ännu längre.

Tja, då får väl Doris och jag fortsätta ha mysigt ihop ett tag till. Det tror jag att vi klarar. Säg till om jag är tjatig med mitt valpsnack. Det kommer förmodligen inte göra någon skillnad men du kan ju ändå säga till. :)

Ha en underbar dag!

Kram

21 maj 2015

Comments powered by Disqus