Mycket men kul!

Godmorgon!

Igår blev det precis så mycket som jag trodde att det skulle bli och precis lika roligt. Jag var supertrött på kvällen men det gjorde ingenting. Det var skönt att krypa upp i soffan och känna att man verkligen jobbat under dagen. Det fanns ingen tid för bloggande eftersom jag hade allt annat också. Hundpromenader, duka fika och se till att huset var presentabelt. Det var som sagt hur kul som helst. För kring bordet i köket samlades människor som uppskattar när man gör det där lilla extra och då känns det inte som ett tvång. Bara kul. Mycket skratt och mycket hundprat precis som alla andra söndagar.

En sak som slog mig när vi satt och pratade om diverse hundrelaterade saker var att det nästan alltid slutar med orden, tålamod och konsekvens. Det är precis så det är. Det är ingredienser vi bara måste ha oavsett vad vi ska göra med hunden. Det är ofta där det brister. När du fått träningstips som känns bra så gäller det bara att inte ge upp och inte vela för mycket. Ge inte upp! Kanske måste vi justera lite på vägen men i det stora hela gäller det att ha tålamod och vara konsekvent.

Dessutom är det guld värt när det sitter hundägare runt bordet som kan intyga att det funkar. Människor som haft precis samma problem och kan berätta om hur långt dom kommit med just tålamod och konsekvens. Jag får bekräftelse på att metoden jag jobbat efter funkar och den som har problem kan känna hopp om att man kan komma till rätta med det.

Söndagarna har blivit en träff med en panel av människor som börjar kunna hur mycket som helst om hundar. Där man kan få kvalificerade råd och tips på hur man ska göra. Få stöd och ingå i den helt underbara gemenskap vi har här hemma i mitt kök i stort sett varje söndag. Jag vet inte från söndag till söndag hur det ser ut runt mitt köksbord eller vilka hundar som kan umgås i min trädgård men det verkar som om jag kommer att hålla på med detta ett bra tag till. Det gör jag gärna.

Ha en underbar dag!

Kram

30 sep 2013

Comments powered by Disqus