Mycket blixt och lite dunder!

Godmorgon!

Vad i jisse namn händer?? Sängen har blivit en karusell som skakar, hoppar och nästan flyttar sig. Jag slår vilt omkring mig för att få bort de attackerande alians som invaderat mitt sovrum. Endast för att upptäcka att det "bara" är mina lurviga som tar skydd från den fullständigt livsfarliga åskan som pågår utanför. Mycket blixtar men nästan inga dunder men det spelar ingen roll. Det är hysteri i min säng ändå.

Då är det inte lätt att ignorera ska jag bara säga. Jag har fullt sjå med att inte bli nertrampad av mina kära, för ögonblicket, elefanter. Där får jag en tass i munnen. Där en kyss av Doris som hotar att dränka mig i hundsaliv. Äckligt? Nja, inte direkt men det är heller inte särskilt skönt. Tvi! Munnen full av päls från en hund som bestämt sig för att bästa skyddet från åskan är rakt över mitt ansikte. Gärna med rumpan före.

På andra sidan sängen ligger min käre man och värjer sig så gott han kan från den andra hunden som nu skakar värre än en påtänd dansare på ett rave-party. Nu är vi båda tvärvakna och när vi fått igång tankeverksamheten försöker vi få lite ordning i sängen. Hur gör man det med två väldigt rädda hundar som inte skulle lyssna även om jag så viskade leverkorv i örat på dem? Det gör man inte. Man vräker bort hunden som sitter på huvudet på en, vänder sig om. Drar täcket över huvudet och inväntar att åskan tar slut. Allt medan hundarna far runt i sängen och undrar varför de tvåbenta inte vill ingå i deras dans. Det kanske låter hårt att inte bry sig men det är faktiskt det enda man kan göra. All uppmärksamhet blir bara negativ i detta läge. Det gör ont i hjärtat.

Vi hoppas innerligt att det inte kommer att åska så mycket framöver. Vi orkar inte riktigt med det.

Ha en underbar dag!

Kram

3 aug 2014

Comments powered by Disqus