Morgonfundering.

Godmorgon!

Långrunda med hundarna före frukost. Mannen har slitit ut en fot, precis som jag trodde att han skulle göra förr eller senare, så långrundorna får jag ta för ögonblicket. Tur att man slutat röka så man orkar. Därav den lite sena bloggen. Det var underbart att strosa på öppna fält i morgonsolen och studera djurlivet som verkar ha det lite stressigt just nu. Det flygs, hoppas och springs så det står härliga till. Mina stackars hundar vrider huvudet av sig när de ska hålla kolla på alla.

Eftersom jag så klart har dem kopplade kan jag slappna av och gå och fundera lite medan jag njuter av solen. Jag tänker på allt och inget och låter tankarna fara som de vill. Det blir en blandning av planering inför nästa omgång kurser, vad jag ska ha till middag idag och om jag ska ta tag i den där bilstädningen. Då och då slänger jag ett öga på hundarna för att se så dom inte fuskäter frukost bestående av gammal koskit eller något annat äckligt som naturen är full av. Då ser jag att vi kommit ända upp till kräftdammen och Doris står och tittar längtansfullt på vattnet. Nej, min duva. Det kommer att dröja länge innan det blir något bad i naturen. Såret kommer att ta lång tid innan det är läkt och innan dess blir det ingen simtur. Tyvärr.

Ja. besöket hos veterinären igår gav både bra och dåligt besked. Såret ser bra ut men det får inte läka på ett bra tag ännu. Det ska hålls öppet för man vill inte sy igen det med risk för att det stänger in den minsta gnutta infektion som kan stå kvar. Vi fortsätter med medicineringen ett tag till och hindrar såret från att läka. Tröjan, som hon inte gillar alls, får hon ha länge till.

Besöket gällde även Alma som skulle ha sin årliga vaccination. Vi har varit lite bekymrade för henne eftersom hon är lite trött och ökat i vikt på ett sätt som vi inte riktigt förstår varför. Det i princip omöjligt att få henne att gå ner i vikt hur vi än gör. Misstankarna om fel på sköldkörteln har funnits där och på måndag ska vi ta prov och se om misstankarna är riktiga. Blandade känslor. Skönt om man får en förklaring på viktökningen så man kan medicinera henne och hon kan må bra igen. Jobbigt för då har hon en kronisk sjukdom och det är ju inte kul. Det är lite mycket oro för hundarna just nu.

Nu får det vara nog med funderingar för idag. Det är dags att skriva ut spelplanen till Melodikrysset. Koka en god kopp kaffe. Ta det lugnt en liten stund till. Det är ju lördag.

Ha en underbar dag!

Kram

4 maj 2013

Comments powered by Disqus