Mitt hår och jag.

Godmorgon!

Igår var det dags igen. Var sjätte vecka sitter jag och suckar hos en stackars frisör som den morgonen jag ska komma tittar i datorn över dagens kunder och torkar en tår när hon ser mitt namn.

Jag är kunden som har lappar med mig. Bilder som jag skrivit ut från datorn när jag i ett desperat försök att hitta en bild som åtminstone i närheten ska försöka beskriva hur jag vill ha det. Att jag inte har hår till dessa frisyrer ser jag mer som ett problem för min frisör är för mig. Va? Behöver man styla en halv förmiddag för den frisyren?? Du skojar. Ser det inte ut så när dom vaknar på morgonen??

Judi Dench vid BAFTA i Royal Opera House i London 2007.

Även denna gång hade jag en bild med mig. På Judy Dench. Snygg kvinna. Mycket äldre än jag vill jag påpeka. I en frisyr som i mina ögon låg nära det jag redan har. Jag är inte omöjlig. Jag har alltid bilder med mig på frisyrer som åtminstone påminner om det tov som redan sitter på knoppen. I mitt huvud ser jag att man endast behöver putsa lite så blir det precis som på bilden. Inte det? Nähä. Jag länsar hyllorna hos frisören i min jakt på produkter som ska hjälpa mig. Jag fyller väskan med diverse saker som jag inte ens kan uttala namnen på.

Bildresultat för hårprodukter

Min frisör suckar försiktigt. Väljer mellan sax och skärkniv och sätter igång. Hela tiden ursäktar hon det hon gör med orden "man måste arbeta med håret och inte emot". Detta väljer jag så klart att fullständigt ignorera. Kritiskt följer jag varje klipp eller skär hon gör. Fönar hon fotograferar jag detta in mitt minne för att jag ska kunna göra precis likadant hemma. Hon försöker avleda mitt uppmärksamma granskande genom att prata om saker som är helt ointressanta. Hundar och katter. Höst eller sommar. Vad ska du göra i helgen? Skit i det och var tyst så jag kan koncentrera mig.

Bildresultat för risigt hår

Nervöst påminner jag om mina virvlar i nacken som är irriterande två till antal. "Bullen" som alltid bildas i ena sidan av luggen. Luggen ja. Den som envisas om att virvla sig i vågor som skulle få en surfare att drägla. Eller en skidåkare i slalombacken. "Jag vill ha hellugg. En sån som ligger rakt och fint som den gör på alla andra med hellugg!" "Man måste jobba med håret och inte emot!" mässar min stackars frisör.

För att göra en lång historia någorlunda kort:

Jag ser inte ut som Judy Dench. Mina virvlar i bakhuvudet är precis lika visuella som dom brukar. Luggen ligger platt som vanligt med parallella vågor i varje hårslinga. Det ser ganska hyfsat ut när jag lämnar salongen väl medveten om att det kommer det inte att göra imorgon. Nix.

Min frisör smiter in till cafét som ligger granne med salongen. Tar en lugnande kopp kaffe och ber en tacksamhetsbön att det faktiskt är hela sex veckor tills jag kommer med en ny bild och nytt tov som kommer att vara precis lika jävligt som det var igår när jag kom. Och när jag gick.

Ha en underbar dag!

Kram

 

19 sep 2015

Comments powered by Disqus