Missuppfattning.

God....middag!

Så här kommer det att bli ett tag framöver. Jag kommer inte att envist blogga på morgonen. Det kan dyka upp ett inlägg lite när som på dygnet. Är det semester så är det. Nu börjar egentligen inte semestern förrän på måndag men man måste ju öva lite innan. :)

När man endast får ett par minuter som ett inslag i ett tv-program kan det lätt bli lite fel och missuppfattningar uppstår. Satt och kikade på ett inslag som handlade om valpar och träning av densamma. På flera punkter krävdes det mer ingående förklaring men det finns ofta inte tid för det när man ska pressa in saker på endast några minuter. Det är jag väldigt kritisk till. Jag satt och ville lägga in saker som jag ansåg var av yttersta vikt att förtydliga men det funkade liksom inte. Jag kan ju inte nå igenom datorskärmen och ut i cyberspace. Jag vet att den som blev intervjuad också säkert kände ett behov av att prata mer om ämnet. Det är så lätt att saker missuppfattas och trots att vi är helt eniga personen i tv och jag (inte Ceasar Millan!) så kommer jag att behöva försvara det jag säger på valpkursen för att man inte fått all nödvändig information på tv. Han fick inte tala så länge som det behövdes.

Jag hör och ser så ofta saker som hundägare gör mot sina hundar för att man sett det på tv och det som tagits ur sitt sammanhang blir inte bara fel utan rent ut sagt farligt att göra. Man har inte fått hela storyn och inte heller hela förklaringen och det är viktigare att det blir bra tv än att det framkommer saker som faktiskt skulle kunna hjälpa hundägare. Jag menar, det står t o m att man inte ska prova det själv hemma. DET GÖR MAN! Detta är inte bra. Det kan bara bli fel.

Trots detta är jag för program om hundar och träning av dem men då ska det vara program som visar vilket fredligt och socialt djur hunden är och inte plocka fram galna hundar  med svåra problem eller som blir triggade av vissa "hundtränare" för att göra "bra" tv.

Ha en underbar dag!

Kram

12 jul 2014

Comments powered by Disqus