Min lilla bubbla.

Godmorgon!

Det händer så mycket hemskheter där ute. Pedofiler på förskolor, handgranater och bomber, skjutningar, misshandel och våldtäkter. När det kryper nära oss blir det otäcka så mycket värre. Djur som missköts är bland det värsta jag kan tänka mig. Jag förminskar inte på något vis allt annat som händer men när det är djur och barn inblandade mår jag så illa att jag knappt klarar av det.

Media fokuserar på olika saker i olika perioder. När man inte hört något på ett tag innebär det så klart inte att det inte längre sker. Tandläkaren som sköt ett vackert lejon för att kunna visa upp sin machobild av sig själv har väckt hat och avsky i hela världen. Bra! Men. Hur mycket orkar vi reagera? Finns det en risk att vi blir avtrubbade? Jag ska ärligen säga att jag inte skulle klara av att hjälpa rent handgripligen. Jag är alldeles för känslig för det. Skulle inte orka.

Idag sänder jag en stor eloge till alla er som orkar engagera er! Som orkar jaga pedofiler och titta på deras vidriga filmer och bilder i jakten på offer och skyldiga. Som orkar ta hand om skadade djur som jagats enbart för att ta deras horn, betar eller skinn Ni har min beundran. Min aktning.

Jag lever lite i min lilla bubbla. Jag skäms inte för det. Jag hjälper där jag kan. Jag blundar emellanåt. Kalla det för feghet om du vill. Jag kallar det överlevnad. Det händer så mycket hemskheter är ute. Får jag befinna mig i min lilla bubbla emellanåt?

Denna veckan har jag blivit påmind på nära håll hur denna ondska kan vända upp och ner på tillvaron. Där man nu går och undrar och inte får några svar. Då är det svårt att hävda sin lilla bubbla. Omöjligt att inte bry sig.

Ha en underbar dag!

Kram

22 aug 2015

Comments powered by Disqus