Min Doris - igen!

Godmorgon!

Jag vet att den här bloggen handlar väldigt mycket om Doris och hennes "tramsigheter". Det är dags att ge henne ett hyllningsinlägg istället.

Jag får ofta höra att hon är så lugn och fin. Det är hon. Hon är tryggheten själv. Om det inte fladdrar flaggor eller markiser över huvudet på henne. Det gillar hon inte. Åska är inte heller en favorit. På alla andra sätt är hon en hund som är väldigt trygg med sig själv. Med säker gång tar hon sig fram här i livet. Ingen hund bråkar med henne. De flesta hundar blir istället lugnare när dom umgås med henne.

Hon kan absolut säga ifrån. Man får inte bryta mot reglerna. En hund som stökar för mycket får sig en tillsägelse men inte förrän hon försökt lugna genom att vända bort huvudet många gånger först. Aldrig att hon säger ifrån för hårt. Aldrig. Barn hade fått, om jag tillåtit det, göra precis vad dom ville med henne. Hon ger igen med slickar i hela ansiktet och viftande svans.

Doris gör precis vad hon ska när vi jobbar. Hon är tydlig med att tala om för mig när hon behöver vila men annars är hon klockren. Så följsam. Med massor av integritet sätter hon gränserna. Hon "lyder" minsta vink från mig. För att hon vill. Att det sen kan ta lite tid innan hon gör vad jag vill ser jag bara som en väldigt charmig personlighet. Blicken jag får är full av kärlek när hon kommer. Min älskade hund!

Hon vaktar ja. Men hon skulle aldrig göra någon något illa. Ja, jag säger aldrig trots att jag vet att i en tillräckligt skarp situation skulle hon nog kunna göra det precis som alla andra hundar.

Hon är alltid pigg på skoj. Långa promenader älskar hon och mitt hjärta svämmar över när jag ser henne och husse trava iväg. Hon tar sina dubbelsteg för att hon är så ivrig. Med svansen högt. Redo för äventyr. Vad vi än ska göra står Doris först i kön. Alltid redo.

Hon kan konsten att slappna av var vi än är. Det har massor av miljöträning lärt henne. Hon är lika trygg var vi än är. Ger trygghet till andra som inte riktigt kan koppla av. Varm om hjärtat ser jag den där hunden som är ängslig slappna av lite när den hamnar sidan om Doris när vi promenerar.

Hon är ibland en tossig tramsa. Hon är alla kaniners skräck. Hon gör bara saker hon vill.

Men.

Hon är den underbaraste arbetskamrat man kan ha. Ingen ger så mycket ovillkorlig kärlek som hon. En blick från hennes ljusbruna ögon räcker. Min underbara hund. Jag älskar dig så högt. För alltid.

Ha en underbar dag!

Kram

7 okt 2014

Comments powered by Disqus