Miljöträning. Check!

Bildresultat för buss 1 malmö

Igår fick Gina åka buss. För att det inte skulle bli alltför jobbigt för henne åkte vi inte ända upp till stan. Vi hoppade av på halva vägen för att göra ett besök på lilla fina café Knus. Lite miljöträning stod på schemat.

Att åka buss var inget konstigt alls tyckte Gina. Skuttade glatt fram till dörren och hade jag inte fångat in henne för att lyfta upp henne på bussen hade hon nog landat i knät på chauffören. Vi satte oss, hon kikade ut en stund och sedan kröp hon ihop i mitt knä och somnade sött. Lilla gumman.

Att gå den lilla biten mellan busshållplatsen till cafeét kunde vi klarat av på fem minuter men Gina tyckte att vi hade väldigt gott om tid på oss och satte sig lugnt ner varje gång det passerade en barnvagn, en hund, en människa, en cykel och annat som rör sig i stora staden. Matte väntade. Och väntade.

På cafeét finns det maskiner som låter högt när man lagar kaffe. Det finns små barn och så vidare. Ok. Sa Gina. Nu har jag sett vad jag behöver och lägger mig ner på min lilla filt och somnar. Jäklar vad hon sov! Hur trygg som helst. Matte är nöjd.

Efter en välbehövlig sovstund vaknade liten italienska redo att ta bussen hem igen. Glatt skuttande (i koppel som var så jobbigt igår!) brevid matte sneddade vi runt alla som stannade för att beundra denna världens sötaste lilla tös (jag vill inte att hon ska hälsa på allt och alla) för att stiga på bussen.

Gina snurrade ett varv i knät på matte. Somnade och vaknade lagom för att skutta sista lilla biten hem till huset. Idag ska liten tös vila. Gårdagens äventyr räckte för ett par dagar framåt.

Jag är så nöjd med att hon har en så tydligt av-och påknapp. Även om hon hade lite svårt för att gå ner i varv på kvällen inför nattsömnen. Då får vi hjälpa henne. En liten vaggvisa i örat medan man kliar på liten mjuk valpmage så sover snart både Gina och matte.

13 aug 2015