Mer värme.

Godmorgon!

Bildresultat för luftkylare

 

 

 

Värme. Ja, nu får vi väl vad vi tål. Attans så varmt det var redan när jag steg upp. Vi har startat apparaten som kyler sovrummet på dagarna så vi får sova åtminstone halva natten. Kan inte ha den igång när vi ska sussa gott för den väsnas så förbaskat.

Bildresultat för kokande asfalt

Nu när det är så varmt finns det en del att tänka på vad gäller våra söta voffsingar. Asfalt! Lägg en hand på asfalten hundarna ska gå på med sina nakna trampdynor och känn hur varm den är. Tänk på att ge hunden ett alternativ i den mån det går så dom kanske kan gå vid sidan om. Det bränner rejält och det kan inte vara skönt för hunden. 

Vatten. Tänk på att ta med vatten när du ska gå ut med hunden om du tänker vara ute en stund. Det kanske inte finns något vatten att få tag på och att stå med en hund som desperat behöver dricka är inte kul. För hunden.

På tal om att vara ute med hunden i värmen. Inga långrundor på dagen när det är så här varmt. Framför allt valpar är väldigt känsliga. Spara promenaderna till sen kväll eller stig upp tidigt för dagens motion. Ha inte dåligt samvete för att hunden inte får sina promenader den är van vid. Den orkar förmodligen inte med det ändå och skulle inte välja att motionera om den hade fritt val.

Bildresultat för hund i bilen varmt

Sist men inte minst: Bilen!!! Ingen hund i bilen överhuvudtaget om bilen står still. Tänk på att luften cirkulerar sämre bak i bilen så skydda hunden från den direkta solen även när du kör.
Står bilen still ska hunden ut ur bilen. Det räcker inte att öppna fönster när det är så här varmt. Den ska inte vara i bilen överhuvudtaget!! De senaste dagarna har det cirkulerat hemska bilder och t o m filmer på hundar som dött i bilen. Jag ångrar så att jag tittade på filmen med en boxer som dog trots att man fick ut den medan den ännu levde. Bilderna på denna stackare som flåsade så fruktansvärt och var helt okontaktbar förföljer mig. Fan ta dessa människor som lät detta hända. Solen flyttar sig och det som var skugga när du gick kan bli en dödsfälla innan du kommer tillbaka. Lämna inte hunden i bilen!!

Bildresultat för vattenspridare'

 

 

Ett sätt att svalka hund i denna värmen är att frysa in godis i vatten som hunden sen får gnaga sig in till. Svalkar gott! En vattenspridare eller en liten pool där hunden kan ligga och guppa är perfekt sommaraktivitet i värmen. Ett besök vid havet är inte så dumt det heller men låt som sagt bli motionen i värmen.

För övrigt kan man ligga på gräsmattan och mysa med hunden. Klia den lite på magen och ha det skönt. Det är ju lördag och jag hoppas du är ledig och kan njuta av sommaren.

Ha en underbar dag!

Kram

4 jul 2015

Comments powered by Disqus