Meningen med semester.

Godmorgon!

Meningen med min semester är följande:

Äta god mat på så många restauranger som det bara är möjligt.

Det ska vara fint. Inga McDonalds och sånt skit. Nej, jag ska känna mig sedd och välkommen när jag kommer annars går jag igen. Det behöver inte vara det flottaste man hittar eller så, nej, god vällagad mat och ett trevligt bemötande. Kan jag dricka ett gott vin till så är det en bonus som jag välkomnar med öppen famn. Vi gör mycket av den varan just nu. Igår blev det en cykeltur in till stan som höll på att ta livet av mig i värmen men jag blev belönad med den godaste räkmacka som tänkas kan:

Givetvis drack jag en Staropramen till. Godaste ölen.

Våra semestrar handlar väldigt mycket om mat och dryck. När jag tänker efter handlar det alltid om god mat och dryck. Även när det inte är semester. Jag älskar att laga mat. Prova nya saker och krångla till det lite grann. Ibland blir det inte så bra men för det mesta blir det gott. Har jag då någon att bjuda maten på också så är det perfekt. Vi får motionera ganska mycket eftersom jag envisas med att inte avstå från grädde i såsen.

Trevliga gäster som uppskattar god mat gör det så mycket roligare. Det värsta som finns är gästerna som slevar i sig maten som om det inte smakade någonting. Det har hänt. Jag lade ner hela min själ på den fina murkelsåsen och gästerna slevade i sig som om det vore vanligt brun sås. Inte så kul. Man vill gärna höra smackande och en massa mmmm när man ansträngt sig för att det ska bli gott.

En annan sak som är viktig i det sammanhanget är presentation. Det är så kul att duka fint. Färgkoordinera och ja, t o m se till att besticken ligger lite á la Nobelfest. Rätt avstånd och i rätt ordning. Det får dock inte bli stelt kring bordet för det. Jag vill bara att man ska känna att jag ansträngt mig för deras trivsels skull. Våra gäster ska känna sig välkomna och viktiga. Det är dom för oss. Även om det bara är mannen och jag så ska det vara vällagat, gott och välpresenterat. Vi är också viktiga. Alltid.

Nu måste jag ut och gå en runda med en hund så jag kan äta god mat även idag. Med eller utan gäster.

Ha en underbar dag!

Kram

20 jul 2014

Comments powered by Disqus