Göra tråkig dag till ett litet äventyr?

Godmorgon!

Jag har en del att pyssla med idag. Det är torsdag. Jag ska inte klaga men det är ingen kul dag. Det tycker inte hundarna heller. Matte har dåligt med tid på torsdagar och därför har jag bestämt mig för att göra lite annorlunda idag. Med låsbar bur i bilen finns det inget som hindrar att ta med vovvsen när jag ska köra och handla och göra det till ett litet äventyr. Får se var vi hamnar. ICA finns ju på många ställen. Vi packar en liten lunchkorg och ger oss iväg.

 

Regnar det? Vad gör det? Det är höst och helt normalt väder. Regnkläder finns för både mig och hundarna. Inget som hindrar oss från att göra vad vi vill. För den som inte brukar ge sig ut i naturen när det regnar kan jag tala om att det aldrig luktar så gott som när det regnar och skogen är full av ställen man kan krypa in och få skydd från regnet om man bara ser sig omkring. Skogen börjar få den där underbara röda tonen som den får på hösten och är vackrare än någonsin. Dofterna är intensiva även för hundarna för nosen är klistrad i marken hela tiden. Det snusas och rotas överallt i markerna.

 

Varför inte ta med en oxsvans eller ett märgben från ICA när man ändå handlar och bind fast den i ett snöre. I skogen drar vi den efter oss och lägger ett litet spontant spår och gör dessutom dagen till en arbetsdag för vovvsen. När hundarna jobbat en stund letar vi upp den där lilla grottan som finns om man bara har ögonen öppna och kryper in och fikar.

Ett lagom äventyr en tråkig torsdag.

Ha en underbar dag!

Kram

12 sep 2013

Comments powered by Disqus