Många fördelar.

Godmorgon!

Oavsett vilken sorts hundägare du är. Principfast, hård, flexibel, mjuk, konsekvent eller utan regler överhuvudtaget så finns det nog ingen som kan argumentera emot det faktum att man måste ha en relation med sin hund. Hur den ska se ut bestämmer du genom det du gör. Hur du behandlar hunden.

"Han vet så väl vad jag menar!" Är en av de saker jag får ta ur människor, om inte dagligen, så åtminstone allt för ofta. Jag har bloggat återkommande om detta så jag ska inte gå in i detalj på just detta idag. Jag kan bara konstatera att vi som faktiskt vet en del om hur hunden fungerar behövs. Jag vill t o m gå så långt att säga att utan oss skulle många fler hundar gå missförstådda genom livet.

Man kan inte bygga en bra relation med sin hund om man tror att hunden förstår saker som man inte lärt den. Hunden kan ingenting! Då menar jag givetvis saker som är rena lydnads- och fostringssaker. Dom kan en massa annat. Massor. Bra saker. För dom!

Rubriken då? Många fördelar. Vilka fördelar då? Igår hade jag stadsträning med en av valpkurserna. Härliga hundar, härliga människor. På vår miljö-promenad gör vi saker som höjer valpens självförtroende. Konstiga underlag. Klättra på saker osv. Här kommer det: Om du struntar i att bråka så mycket med din valp om saker den inte får göra och lägger den tiden på att göra detta istället så lovar jag, ja jag lovar, att du finner många fördelar med detta. Ut och ha kul med hunden använd allt du hittar på promenaden till att samarbeta med din hund och du bygger en positiv relation istället för att lägga energi på hopplösa saker som att tro att valpen vet vad den får eller inte får göra.

En parkbänk kan man träna sitta kvar på. En buske kan man trä upp frolic på, en trädstam kan man trycka in köttbullar i på olika höjd. En allé kan man gå slalom i. Ett lågt staket kan man gå balansgång på. Se dig omkring med öppet sinne och du kommer att hitta så mycket kul saker. Hunden kommer att hänga på. Jag lovar!

Ha en underbar dag!

Kram

 

27 nov 2014

Comments powered by Disqus