Lyssna! sa Doris!

Godmorgon!

Något en valp måste lära sig är att lyssna på de äldre. Då menar jag inte nödvändigtvis mig men däremot Doris. Lagotton är en lite envis ras. Det har vi nu fått erfara att fröken Gina är. Hon kan gå tillbaka till det hon gjorde många, många gånger om man inte motiverar henne tillräckligt med något annat. Jag har, eller försöker ha, stort tålamod när det gäller detta och det har Gina också. Jäklar så envis hon kan vara!

Doris har också tålamod med denna lilla envisa valp. Till en viss gräns! Efter att ha sagt ifrån ett antal gånger på det sätt hon gör i första hand. Nämligen genom att dovt morra när liten Gina vill bita i öronlappen. Om inte dovt morrande hjälper får man skylla sig själv när tanten tar till nästa steg! Skenattack! Med tillhörande skall! Då lyssnade Gina! Med tillhörande överdrivna skrik som valpar alltid tar till. Något överdrivet.

Doris får säga ifrån! Det är Ginas sak att lära sig att lyssna! Vi lägger oss inte i detta. Även om det låter hjärtskärande och valp blir lite rädd. Hon lär sig var gränserna går. Inget vi kan göra. Endast Doris kan lära henne detta. Doris bestämmer när dom ska leka. Doris bestämmer hur det ska gå till. Klok som hon är Doris så får Gina hålla på ganska långt innan hon säger ifrån. Man har stort tålamod med valpar och Doris är som sagt en klok tik. Förhoppningsvis lär hon Gina att bli en klok tik även hon.

Igår hade italienskan sina första besökare. Med liten människovalp på fem månader. Toppen! Stora Harry fick stanna hemma för han var trött och kanske hade han varit liiite mycket för liten Gina. Besökarna hade presenter med sig. Det har jag nog aldrig varit med om förr när jag har haft valp. Gina och jag tackar så mycket.

Ha en underbar dag!

Kram

17 aug 2015

Comments powered by Disqus