Lycka över det lilla.

Godmorgon!

Just nu känns det så. Man försöker bli glad över det lilla när det gäller Doris. Hon har nu ätit kvällsmat igår och frukost idag. Alltså två måltider i rad. Detta har inte hänt på, jag vet inte när. Jag skulle så gärna vilja göra det lätt för mig och skylla allt på förlöp, löp och skendräktighet. Visst brukar hon krångla med maten när det är löp men....

Doris är väldigt viktig för mig. Kanske viktigare än vad som är bra för mig. Mycket av min vakna tid kretsar kring henne. Jag är så lyckligt lottad över att få ha henne i mitt liv. Många, många gånger har hon varit föremål för min förtvivlan genom de år vi varit tillsammans men det försvinner mer och mer ur mitt minne.

Hur hon på valpkursen i måndags "räddade" en liten valp från alltför mycket uppmärksamhet från en annan valp som hade lite för mycket energi. Lugnt och sansat lockade hon med sig tokstollen och när inte det hjälpte sa hon ifrån på exakt rätt sätt och valpen lyssnade på den äldre tant som vet bäst. Hon är helt underbar i den rollen. Min älskade Doris.

Hon deppar. Det har hon gjort sedan Selma dog. Det har pågått alldeles för länge nu. Dom som säger att hunden helt och hållet lever i nuet har inte sett hennes saknad. Jag brukar själv säga det och i mångt och mycket stämmer det. Det är jag säker på men att Doris saknar det kan ingen påstå något annat. Fortfarande.

Detta gör att jag börjar omvärdera mitt beslut att vänta med valp. Jag är inte där ännu men.... Jag kommer ta den tid jag behöver för att välja ras (som var självklar för inte så länge sen) tidpunkt, uppfödare. Kanske det inte är svaret för Doris men eftersom hon är så bra på att ta till sig valpar så tror jag att det kan bli bra för henne.

Nej, det är inte enbart för Doris skull. Det är inte hållbart men kanske, kanske börjar jag umgås med tanken. Inte nu men....

Ha en underbar dag!

Kram

7 maj 2015

Comments powered by Disqus