Lite trött!

Godmorgon!

 

Gina har vaknat! Med besked! Den där första tiden då man ligger så snällt och fint i famnen på matte och sover har förbytts till tvångsgos för att lära lagotton att det är viktigt att vila.

Doris är lite trött. En valp hänger i svansen eller i öronen större delen av dagen. Om Gina får bestämma ska det busas hela dagarna och det är liiite mer än Doris orkar med. Eller vill ska jag kanske säga. Ork har hon säkert men lust är en helt annan sak. Trots detta kan man undra emellanåt för det kan lika gärna vara Doris som leker pälsen av liten valp.

Doris sover så hårt om nätterna nu att hon inte vaknar när jag kliver upp och i vanlig ordning föser henne åt sidan så jag kan stiga av sängen. Hon sover precis nedanför min säng. I sängen ligger nämligen en piraya redo att sätta igång dagens tortyr av goldentant. Hon sover visserligen gott om nätterna men på mornarna är det mest kaos just nu. Det är mycket som ska göras. Helst på en gång alltihop. Mat, kissa, bajsa gånger två hundar varav den ena absolut inte vill göra det samtidigt som den andra. Hon vill mest busa direkt och se det vill varken jag eller Doris så tidigt. Tålamod!

Det är nu man måste vara lite bestämd. Sätta upp regler. Så få regler som möjligt. Hålla hårt på dessa och försöka få liten italienska att förstå att det är detta som gäller. Vi har ännu så länge inte riktigt samma åsikter om det mesta. Lugn. Jag kommer att vinna men det är jättebra om jag kan göra detta utan att hon fattar att jag tar hem spelet.

Som sagt Doris är lite trött. Hon har börjat jobba igen och tycker nog att det i sanningens namn är ganska skönt att slippa liten valp en stund lite då och då även om hon numera gillar den krulliga lilla raketen som far omkring runt hennes tassar. Idag får hon förstås stå ut med henne på jobbet. Det är dags för lektion 2 på Ginas valpkurs. Ska bli intressant att se om hon är lika tuff där som hon är här hemma. Förra veckan var hon lite försiktig.

Vi har dessutom upptäckt att vi missat en del saker när det gäller att valpsäkra huset. Inte så kul att hitta den här i munnen på liten valp. Fram med luppen och genomsök huset lika noga som Gina gör när hon är på upptäcksfärd.

Ha en underbar dag!

Kram

 

 

26 aug 2015

Comments powered by Disqus