Lite mindre inlevelse.

Godmorgon!

Ja, då hände det.
Scen:
Miljö/lydnadskurs. Doris. Ankor. Damm. Sluttning. Halt.

Vi börjar från början. Vi skulle igår skvallerträna på ankorna i Pildammsparken. Regnet piskade på oss i en vind som var kall och inte särskilt inbjudande till denna aktivitet. Men mina deltagare är som vanligt helt underbara och kom mangrant för att delta i detta. Jag, som den omtänksamma instruktör jag är, står med ryggen mot dammen där ankorna intet ont anande guppar omkring på vågorna. Doris visar med önskvärd tydlighet att vi är lite för nära för att hon inte ska bli upphetsad av dessa flygfä. Jag visa hur man skvallertränar och Doris jobbar hur snyggt som helst. 

Jag, som alltid försöker få in lite humor i programmet säger, medan jag fortfarande står med ryggen mot dammen, "ni kanske dessutom får se hur Doris drar ner mig i dammen!" Som om detta vore en regisserad scen av Ingmar Bergman drar Doris i samma sekund iväg mot dammen och jag, som inte hinner vända, far som en vante mot vattenytan liggande på knä. Precis innan vattnet ligger det en massa stenar och pang där slår jag i knäna och med händerna i det iskalla vattnet släpper jag så klart kopplet. Doris simmar ut lycklig över att få sig ett bad bland ankorna.

Nu är det så att ankorna i Pildammarna inte är rädda för någonting och flyttar sig inte mer än nödvändigt vilket gjorde att hon hela tiden hade kontakt och då simmar man inte tillbaka till matte som står på strandkanten med sina brännande kinder trots kylan. Pinsamt generad över sin värdelösa instruktörshund! Efter vad som kändes som en evighet vände hon och med den röst som jag bara tar till när jag verkligen menar allvar simmade hon tillbaka till mig. Kommer upp och ryster av sig allt vattnet på matte.

Efter detta var det inte lika roligt att hålla lektion i den kalla vinden. Jag var blöt, kall och funderade på hur mycket man kunde begära för denna hund på Blocket! Mina ursköna deltagare fick sig dagens skratt och tog det med hela med den humor som man trots allt kunde hitta i det hela. 

En kommentar jag fick av en av dem på facebook idag var att jag är en bra instruktör men att jag inte behöver göra det med en sån inlevelse. Jag är beredda att hålla med. Jag kommer nog att tagga ner det lite i fortsättningen. Jag har inget emot att bjuda på mig själv men detta var liiiite väl mycket.

Ha en underbar dag!

Kram

 

 

 

 

26 mar 2014

Comments powered by Disqus