Kul med ruta.

Godmorgon!

Tävlingslydnad är inget jag normalt tar in i mina kurser. Har inget större intresse för det helt enkelt men ett moment har jag lagt in i mina aktiveringskurser och det är "rutan". Jag gillar helt enkelt farten och hunden verkar ha så roligt.

Igår var det premiär för detta på min aktiveringslydnad. När deltagarna kom stod det rutor på träningsplanen med targetmattor i mitten. Vi satte igång och döm om min förvåning när dessa smarta, klickerkloka vovvar på mindre än en timme satte det ena momentet efter det andra. Jag, som i början gick igenom de olika stegen och påpekade att vi nog inte skulle komma så långt så här första gången, blev överbevisad av hundarna att det kunde vi visst göra.

Det här är hundar som gått ganska många kurser hos mig och är väldigt klickerkloka och jisses vad dom jobbade. Jag påpekade vikten av att ta pauser och en matte tyckte det var svårt för hennes hund vill bara jobba och jobba. Härligt!

För så är det ju. Ju mer van hunden är vid att jobba desto mer orkar den. En hund som varit van vid att matte, innan hon kom på kurs hos mig, visade och pekade på allting hunden skulle göra blir så trött så numera eftersom han får jobba så mycket med lilla huvudet men oj, vad han jobbar och så duktig han blivit. Ännu ett bevis på att det är så nyttigt för hunden att använda lilla hjärnan själv och jag får ännu en gång bekräftat att det sätt jag jobbar på är rätt. För hunden.

Ännu en gång körde jag hem från jobb och hade nästan lite svårt för att sitta still i bilen av adrenalinkicken jag fått under lektionen. Här ska tränas "rutan" hemma så snön ryker och kul ska vi ha.

Nu ska jag köra igång fredagen som bl a innehåller ett besök på skönhetssalongen där testarna ska ryka och naglarna lappas.

Ha en underbar dag!

Kram

8 feb 2013

Comments powered by Disqus