Kul med hund!

Godmorgon!

Ahhh, min hand är utan gips och jag kan skriva på datorn med båda händerna igen. Dock gör det lite mer ont nu när inte gipset skyddar och pekfingern är jättekonstig men det blir nog bra så småningom. Nu pratar vi inte mer om detta. Det blir så bra så.

Det här året har varit ett år av skador, sjukdomar och annat skit vad gäller många hundar som jag älskar inklusive mina egna. Därför är det så skönt att det just nu verkar var så harmoniskt i min lilla hundflock. Ja, förutom Doris våteksem och Almas kroniska sjukdom men om man bortser från det. Doris är en dröm att ha och göra med och det är så lugnt och skönt i lägret.

Jag funderar lite på varför det är så? Den senaste tiden har det varit lite sparsamt med träning av olika anledningar. Det dåliga samvetet har svämmat över men kanske har det varit helt i onödan. Jag har inte haft några krav alls på hundarna egentligen. Lite tyngd av mitt dåliga samvete. Detta passar egentligen väldigt bra ihop med hur jag ser på det här med träning av hund. Jag tror nämligen att det där med krav egentligen bara ställer till det för oss. Jag har bloggat om detta tidigare men det tål att upprepas. 

Titta på min Doris som har fått vara lite ifred ett tag. Resultat: hon är betydligt mer uppmärksam på mig för att det gäller att passa på när matte bjuder på sina, något sparsamma, tillfälle för skojigheter. Jag har inga krav varken mig själv eller Doris på att vi ska prestera något och se då kommer det av sig själv när vi har roligt.

Jag har nu lagt ut kurssschemat för kurserna som startar vecka 42 i oktober och nu kommer det en uppmaning till dig som går kurs nu eller som haft uppehåll ett tag: anmäl dig och din hund till en kurs, det finns en del att välja på, och ha bara en sak i huvudet: jag ska ha kul med min hund utan att ställa några krav på resultat. Gör det och se var du hamnar. Jag lovar att du blir överraskad. Än så länge finns det platser kvar på alla kurser utom valpkurserna. http://www.l8shundskola.se/kurser

Ha en underbar dag!

Kram

 

6 sep 2013

Comments powered by Disqus