Körskola för cyklister?

Godmorgon!

Jag behöver hjälp! Jag har bestämt mig för att inte använda bilen alls nu när jag bor i stan. Endast när jag ska till jobb. Aldrig annars. Fin cykel är inhandlad som jag redan berättat om här på bloggen. Röd och fin är den. Rullar fint gör den. Kommer förmodligen att bli min död. Jupp. Så är det.

Nu har jag tränat i två månader på att orka cykla. Vilket inte var så självklart. Upptäckte muskler på min vältränade (hm) kropp som jag inte visste att jag hade. I början darrade benen när jag steg av efter en vådlig färd så jag fick hålla hårt i min plåthäst för att inte ramla ihop. Så är det inte längre. Det är inte det som är problemet.

Mitt problem är större än så. Jag fattar inte hur man ska ta sig fram i trafiken. Malmö är en av Sveriges bästa cykelstäder om jag har förstått rätt. Många fina cykelvägar och det är sant. Åtminstone där jag bor och jag har ännu inte vågat bege man så långt från hemmet på min cykel. Men. Dock tror jag att man har för avsikt att minska oss till antalet genom att plötsligt och utan förvarning se till att vi hamnar mitt ibland de större plåtlådorna som far fram i fasansfulla fyrtio km i timmen. Sitter man i bilen tycker man det är snigelfart. Så är det INTE när man sitter på en cykel! Huga så fort di kör! Jag kör alltid med två fingrar på min handbroms som, om jag blir tvungen att använda den snabbt, förmodligen endast kommer att orsaka en alldeles för nära kontakt med asfalten.

Hur kör man i en korsning på cykel? Hur tar man sig runt en rondell? Var får man cykla och var får man inte? Frågorna är många och jag undrar som framgår av rubriken: Finns det en körskola för en medelålders stackare som gärna vill uppleva sin ålderdom? Jag är i stort behov av en sådan.

Ha en underbar dag!

Kram

 

24 maj 2014

Comments powered by Disqus