Kick utan resultat.

Godmorgon!

Jag går bakom mannen med den obestämbara hunden i storlek schäfer för vilken gång i ordningen vet jag inte. Det ser likadant ut som alla andra gånger. Hunden (som är så söt) försöker vrida på huvudet det minsta lilla för att hålla koll på mina som går bakom. Genast kommer Psssh! och den lilla markeringen i ljumsken. Det gör inte ont på hunden. Det är tydligt men den hoppar så klart undan ändå. Vem fan vill bli kickad i sidan!!?? Detta pågår hela tiden som sagt. Varje gång. Hunden försöker gå så långt ifrån sin husse den kan av naturliga skäl. Jag backar undan med mina för att hunden ska slippa få fler "sparkar". Det gör kanske inte ont på den men det gör ont i mig!!

Den här mannen tycker nog att han har uppnått ett resultat med sina kickar. Hunden vågar ju inte lämna hans sida så den drar inte mot andra hundar, den skäller inte vid hundmöte, den gör i princip ingenting förutom att den tittar. Kontroll har han! MEN!! Eftersom han måste göra sin hund "illa" varje gång de möter en annan hund så har han i mina ögon inte rönt någon framgång snarare tvärtom!

Hundens intresse för andra hundar har inte försvunnit. Deras relation blir definitivt lidande! Jag kan lova om hunden kunde tala skulle den säga "flyttanmälan!" Ni vi möts får hunden alltid lite oro i blicken för den vet vad som kommer. Vad husse har lärt sin hund är: hundmöte innebär obehag så med andra ord så är andra hundar inget trevligt och något du ska engagera dig i! Jo, jag hävdar bestämt att han istället lär sin hund att bry sig om andra hundar istället för det som han förmodligen tänkt sig: att hunden ska strunta i dem! Han har förstärkt vikten av hundmöte istället för att avdramatisera dom!

Hur gör jag? Tja, jag gör egentligen ingenting förutom att jag lär hundarna att vi inte hälsar när dom är kopplade. Om man ska det så gör man det efter att jag sagt "varsågod!" Säger jag inte detta så går vi inte fram till den andra hunden. Mina hundar lär sig detta från tidig ålder. Det innebär inte att dom inte får leka och socialiseras med andra hundar. Inte alls men när vi promenerar så gör vi det. Inget annat. Jag har aldrig behövt varken kicka eller ens korrigera mina hundar i hundmöte. Jag är konsekvent. Men jag är snäll. Det förstör inte vår relation. Det är viktigt för mig.

Numera när jag ser mannen med hunden går jag på ett annat håll. För hundens skull.

Ha en underbar dag!

Kram

5 aug 2014

Comments powered by Disqus