Kanske inte idag.

Godmorgon!

Bildresultat för skriva

Om man har raderat så många inlägg man påbörjat som jag gjort idag kanske man skulle strunta i att skriva dagens blogginlägg. Det vill liksom inte idag men jag bloggade inte igår och nu kliar det i fingrarna. Att jag sen ännu inte vet vad jag ska skriva om idag är inte så allvarligt. Det brukar komma igång av sig själv när jag väl börjat. Lite trögt börjar det för att rätt som det är lossna och orden flödar på skärmen. Nu svamlar jag för att det verkar inte funka idag.......

Låt oss se vad vi kan vaska fram. Doris har blivit badad och ligger här och luktar som en sommaräng. Kammad. Borstad och fönad. Är hon vacker som en dag? Jepp. Ser hon ut som en golden redo för utställning. Nopp! Jag är världens sämsta på att klippa, dra öronhår, snagga byxor och allt vad det nu heter. Mår hon dåligt av detta. Nä. Verkligen inte. Jag ser till att hon inte har tovor och en massa skit i pälsen. Inget obehörligt finns det där. Däremot sticker det nog ut lite mer hår på alla möjliga ställen som inte ska vara där. Det stuntar både hon och jag i. Utseendet bryr vi oss inte så mycket om. Doris har en lite lustig päls. Den ligger på fel håll och hon ser nog ganska roligt ut egentligen. Är hon vacker? Absolut! I mina ögon den finaste som finns.

Hunden bryr sig inte om hur den ser ut. För mig är utseendet endast en bonus. För mig är golden en av de vackraste hundar som finns. En golden som sträcker ut över vidderna får mitt hjärta att göra dubbelslag. Det har nästan alltid funnits en golden i min "samling" men det finns så många andra raser jag också varit och är förtjust i. Ingen av dem på grund av hur dom ser ut dock!

Kanske är det därför jag inte bryr mig om att trimma speciellt korrekt. För mig räcker det att pälsen inte ställer till trassel för oss. Doris tycker nog att hon är precis lika snygg precis efter ett varv på rygg i en koskit som när hon kommer ut ur duschen.

Så jag tänker inte ha ett dugg dåligt samvete för att det sticker ut lite hår här och där och dessutom åt fel håll! Hon tillhör ändå en av de mest älskade hundar som tassar omkring på denna jord!

Ha en underbar dag!

Kram.

 

31 maj 2015

Comments powered by Disqus