Julrättvisa?

Godmorgon!

                                          2012-12-10-14-43-08.jpg

Alltså, inte för att vi vill lägga oss i det här men har inte alla glömt vad julen handlar om? Nämligen oss! Igår fick vi vara ensamma jättelänge och när de tvåbenta kom tillbaka såg vi minsann inte till något till oss i alla påsar dom kånkade in. Det var ett fasligt tjafsande om julklappar till några småglyttar dom lärt känna och matte var löjligt glad över sin nya dator medan husse smekte sin nya fina tröja han köpt. Vi tar för givet att en massa klappar inhandlats tidigare till oss annars kommer vi minsann att protestera högljutt.

Vi har nämligen varit väldigt snälla iår. Precis som alla andra år. Vi har varit noga med att tala om att vi bor här när vi är i trädgården. Vi har sett till att trakten hålls ren från otillbörliga djur såsom rådjur, katter och harar. Ekorren har fått sin motion. Vi har även hjälpt husse att gå ner i vikt. Ordentligt. Matte börjar klaga på att hon bara har hälften så mycket man nu. Doris har motionerat matte när hon tagit sig sina turer i skogen. Vi har kelat med matte när hon varit ledsen. Vi har värmt sängen varje natt till dem. Vi har sett till att dom har skrattat massor hela året. Semestern hade inte varit vad den var utan oss när vi trängts i husvagnen. Husse och matte hade fått problem med var dom skulle göra av alla pengar om inte vi funnits. Vem skulle hålla matte sällskap på jobbet om inte vi fanns? Framför allt har vi ökat livskvaliten för husse och matte. Massor. Så om inte golvet under julgranen är fullt av julklappar till oss finns det ingen rättvisa i världen.

Igår kväll var det hur orättvist som helst. Julklappen de köpt till "lillskiten" skulle packas upp direkt när han kom för annars fick ju inte matte se hur glad han skulle bli. Ingen brydde sig om oss. Killen brydde sig inte så mycket om paketet heller. Han tyckte det var mycket roligare med plastburkarna i skåpet och apelsinerna som hänger i taket. Dom kunde lika bra köpt något till oss istället. Lillskitens matte däremot blev glad. Det var ju en John Dere traktor. Hon gillar visst såna. Den gick varken att äta eller leka med vad vi kunde se. Fnys!

                                         2012-12-22-18-20-20.jpg

Nej, vi tror att de tvåbenta helt glömt vad julen handlar om. Oss! Vi som ser till att livet är så mycket trevligare året om. Även när det inte är jul.

Ha en underbar dag!

Kram

23 dec 2012

Comments powered by Disqus