Jag väljer.

Godmorgon!

En dov smäll hörs och vi t o m känner en svag tryckvåg. Klockan är nästan halv tolv och vi har börjat fundera på nattsömnen. Bara några minuter senare kan man på nätet läsa att det smällt en sprängladdning utanför rättcentrum här i Malmö. För några dagar sedan var det ännu en som blev skjuten här i Malmö. Detta händer så ofta numera att det börjar höra till vardagen. En man på väg hem på cykel här i stan blir nerslagen och misshandlad så svårt att han hamnar i koma. Helt oprovocerat.

Här skulle jag kunna fortsätta ganska länge och stapla händelser på varandra som gör att man snart inte vågar sig ut på gatorna med risk för att man råkar vara på fel plats vid fel tillfälle. Det behövs inte. Alla vet.

Alla händelserna ovan berör mig oerhört mycket men när man ger sig på de som försöker i sin tjänst se till att vi andra medborgare ska kunna leva så tryggt som möjligt blir jag så upprörd så jag vet knappt vad jag ska säga. Alla från polisen på gatan till domare, åklagare och alla andra som jobbar inom rättsväsendet ni har min aktning. Jag är väldigt glad att det finns de som vill arbeta med detta elände dagligen och finns där när vi laglydiga medborgare behöver er. Tack!

Dagens rubrik då? Vad är det jag väljer? Jo. Jag väljer att inte låta detta påverka min vardag alltför mycket. Jag kan inte gå omkring och vara rädd för att jag ska bli nedslagen, rånad eller hamna i någon situation där jag blir skadad för att några väljer att vara beväpnade och skada människor runt omkring sig.

Jag är inte dumdristig. Jag är egentligen väldigt rädd av mig och det blir inte bättre av de hemska rubriker som slängs i ansiktet på mig men fan om dessa rötägg som inte håller sig på rätt sida om lagen och struntar i att respektera sina medmänniskor ska få bestämma hur jag ska leva. Fan heller!

Jag väljer.

Ha en underbar dag!

Kram

1 dec 2014

Comments powered by Disqus