City och nya ideér.

Godmorgon!

Tillbringade dagen i Malmö city igår. Jag är i stan oftare och oftare nu för tiden. Håller jag på att bli stadsmänniska igen. Tror inte risken är så stor. Jag tycker fortfarande att stan är stökig. Men. En lunchfika på en kaffebar kan vara ganska mysigt. Att strosa gågatan fram kan också vara mysigt. Synd bara att hundarna inte får följa med. Man får ju inte ta med dom in på de allra flesta ställen och att binda dom utanför en affär finns inte på kartan överhuvudtaget. Jag såg flera hundar stå uppbundna igår. Jag fattar inte att dom vågar. Varje år kidnappas hundar på det här viset och mitt hjärta skulle gå sönder totalt om jag inte visste var min hund tagit vägen och vad som hänt den. Våra hundar representerar ett ganska stort värde i rena pengar och är på så sätt åtråvärda stöldgods. För att inte tala om de hundar som stjäls för att användas som försökskaniner av narkomaner och som bete i illegala hundkamper. Bilden av den lilla yorkshireterriern som hittades efter att ha blivit stulen på en parkering glömmer jag aldrig. Söndertrasad och död efter att ha använts på detta sätt. Lämna aldrig din hund utan uppsikt om den inte sitter inlåst i en bur.

 

För övrigt gick jag och studerade de hundar vi mötte på gågatan. Hundar som man såg hade väldigt mycket vana vid att vara i den stökiga miljö som en lönelördag i city representerar. En idé för en helt ny kurs håller på att ta form som kommer att handla väldigt mycket om miljö men i en annan form än den jag hållit hittills. Det är en av delarna med att jag älskar mitt jobb. Det står aldrig still. Man utvecklas hela tiden och ideérna poppar upp, ibland av mig och ibland av någon deltagare, som jag provar och ibland blir det superbra och ibland får jag ändra lite. Idéen som jag håller på att arbeta med vet jag kommer att bli hur bra som helst och jag är ganska säker på att det kommer att finnas intresse för den. Återkommer.

Idag är det en lååång morgon innan jag ska iväg och jobba tack vare det eländiga snurrandet på klockan. Kan någon förklara för mig varför vi inte kan ha sommartid året runt? Jag fattar inte.

Ha en underbar dag!

Kram

 

 

27 okt 2013

Comments powered by Disqus